Мода

Dior представи Haute Couture колекцията си за есен/зима 2023/2024

Много женственост и изчистени линии

04.07.2023г. / 14 29ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty

Снимка: Getty

Когато казваме, че модата е вдъхновение, това не е случайно. Особено що се отнася до Haute Couture колекциите. За есен/зима 2023/2024 френската модна къща Dior представи преди дни своите модни творения. Творческият директор на бранда Мария Грация Кюри, предлага колекция съчетаваща в себе си прецизност, женственост, стил.

Принтове в роклите за пролет-лято 2023

Мека конструкция, рокли с „прости“ линии, плисета и деликатни детайли в предимно бяла, екрю, сиво, черно, бежова палитра. Елегантност, постигната чрез минималистични декорации и ефирни материи, напомнящи донякъде за Древен Рим и Древна Гърция. Кюри представи още и рокли от крем, модели в златисто и сребристо, бижута с неправилни форми с перли, плисирани копринени поли, изваяни блейзъри, модели.

Колекцията на Moschino за есен-зима 2023/2024

Някои от моделите като ризи, рокли, имат и обем в линии, което ги прави удобни за носене. Всяка визия бе завършена от красиви, но семпли кожени сандали.

Черпейки вдъхновение от художничката Marta Roberti, колекцията отдава почит на богините и връзката им с животните, включвайки техните пози и движения в дизайна на облеклата. Определено творения, които предизвикват усещане за божественост. Повече за колекцията може да видите в галерията ни.

Коментирай