Мода

На какви бижута да заложите тази есен?

Не се страхувайте да смесвате различни метали

04.10.2023г. / 10 05ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

С идването на новия сезон, със сигурност вече сте прибрали летните дрехи и аксесоари и е време да се приготвите за стила на златната есен. Когато говорим за тенденции, често пъти ние визираме само дрехите, но има нещо, без което един тоалет би бил непълен – и това са бижутата. На какво залагат дизайнерите тази есен?

Ето и някои от водещите трендове при аксесоарите:

Брошки

Може би това е аксесоар, който свързвате с някоя възрастна дама (като баба ви например), но знаем, че в модата всичко ново е добре забравеното старо. Ето защо през този сезон дизайнерите ни съветват да се разровим в старите скринове и да извадим оттам брошките. За наша радост, в носенето им няма никакви правила. Можете да ги поставите на палтото си, върху блузата или пък сакото. Разбира се, ако сте склонни да отделите определена сума пари, можете да си вземете и брошка от последните колекции на известните бижутерийни гиганти.

Забележителни обици

Ако изберете правилният чифт, със сигурност можете да сте сигурни, че обиците могат да се превърнат в основен акцент на вашето облекло. Разбира се, според модните диктатори, ако искате да сте актуални, трябва да заложите на модел, който да е забележителен – обемен, стилен и запомнящ се. Поканени сте на парти и не знаете какво да облечете? Извадете семпла, права рокля, приберете косата и добавете огромни обици. Със сигурност няма да останете незабелязана.

7 начина да освежите гардероба си през есента

Гривни като на Клеопатра

Ако искате да се докоснете до магическата сила и красота на тази египетска владетелка, дизайнерите на бижута ви предоставят тази възможност. Тази есен ще са на мода огромните гривни, тип „Клеопатра“, с тази разлика, че към днешна дата те са с по-изчистен дизайн. В зависимост от предпочитанията ви, можете да изберете модел от злато или сребро.

13 идеи за балеаж за есента

Рози

Някои от най-известните модни асове включиха като аксесоари към колекциите си за тази есен обици и колиета във формата на роза. Тази тенденция перфектно се съчетава с един от най-модерните цветове за сезона – а именно – червеното. Ето защо, ако искате да сте неотразима и да покажете моден усет, съчетайте облеклото си с бижута във формата на едно от най-обичаните цветя.

6 класически облекла и аксесоари, които всяка жена трябва да притежава

Смесица от метали

Имате бижута от различни метали, но знаете, че не можете да ги смесвате? Е, това вече не е така! Тази есен дизайнерите са по-дръзки от всякога и чрез колекциите си ни съветват да не робуваме на стереотипи. Затова не се страхувайте да носите сребро и злато заедно, или пък изберете бижу, което съчетава и двата метала.

10 начина, по които да носите една риза

Колиета вериги

„Верижките“, които бяха особено популярни през ‘90-те, отдавна се настаниха в гардероба (и в кутиите за бижута) на феновете на модата. Този път обаче те са по-обемни от всякога. Дизайнерите отказват да следват правила и ги комбинират както със спортно облекло, така и с официални, ефирни рокли.

Как да почистим бижутата у дома?

Коментирай