Мода

Кои грешки във визията ви състаряват?

Не обръщате внимание на аксесоарите 

30.12.2023г. / 07 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Макар и да сте в крак с модните тенденции и редовно да проследявате рубриките за стил, може би несъзнателно допускате някои грешки във визията ви, които ви карат да изглеждате по-възрастни. Какви могат да са те? Разберете в следващите редове. 

Никога не изхвърляте нищо от гардероба си 

Ако трябва да сме честни с вас, бихме казали, че трябва да почиствате гардероба си – на всяка цена! Ако не сте развълнувани когато се обличате сутрин и чувствате, че имате лош и скучен стил, това със сигурност се дължи на дрехите в гардероба ви. Много хора държат на дрехи, които не им стават, не изглеждат добре в тях и които не могат да представят това, което са те в момента. Всъщност може би и вие имате много дрехи, заемащи място в гардероба ви, които изобщо не е трябвало да купувате (т. нар. „импулсивни покупки“).

Ако не искате да изглеждате състарени, но не сте оправяли гардероба си – това може да е основната ви грешка. Отделете време през уикенда, за да извадите всичко от гардероба си и да решите какво да запазите и от какво да се отървете. Задайте си въпроси от типа на: „Всъщност имам ли нужда от това?“, „Кога и къде мога да го нося?“, „С какво мога да го съчетая?“, „Тази дреха представя ли ме пред другите така, както бих искала да изглеждам?“ и др. 

Свързани статии

Купувате прекалено широки дрехи 

Често с напредването на възрастта може би си мислите, че трябва да се „прикривате“ все повече и повече. Но има разлика между това да се обличате стилно (или пък консервативно) и просто да се „криете“ зад дрехите си. Прекалено широките и безформени дрехи казват: „Не ме гледайте. Не ме е грижа за външния ми вид и не трябва да ви интересува какво имам да кажа“.

Кажете сбогом на дните, в които се затрупвате в плат и бъдете готови да разкриете истинската форма на тялото си. След това измерете точно мерките си и започнете да си купувате дрехи, които ви подхождат. Не се вманиачавайте по числата и размерите, изписани на етикета – те не означават абсолютно нищо.

Още един ценен съвет – ако е нужно, прибегнете до шивашки услуги. Ако намерите дреха с високо качество, която отговаря на вашите стилови цели, но се нуждае от известна корекция, направете нужните промени. Това е инвестиция, но да имате дрехи, които наистина обичате, си заслужава.

Свързани статии

Следите инфлуенсъри 

Не забравяйте, че социалните медии са свързани с лансирането на най-новата мода и капитализирането на тенденциите. Ето защо не бързайте да се доверявате на повечето инфлуенсъри относно добри съвети за стил. Имайте предвид, че 99% от инфлуенсърите съществуват, за да ви повлияят и вие да купите нещо. Те пускат реклами и публикуват спонсорирано съдържание, така че невинаги можете да сте сигурни, че ви дават истинска препоръка. Ето защо, вместо актуални инфлуенсъри, следете внимателно подбрани икони за стил.

Търсете известни личности, обикновени хора или пък влиятелни лица, които отговарят на вашите цели, амбиции и нужди от практична мода. Това ще ви помогне да намерите своя стил, а не поредната тенденция, която да следвате сляпо. Да кажем например, че сте мениджър във финансова фирма. Вашият модел за подражание вероятно не трябва да бъде Ким Кардашян (по много причини, но главно защото нямате същия начин на живот, цели или работна среда като нея). Вместо това потърсете вдъхновение в други добре облечени дами, които са изпълнителни директори или пък лидери в индустрията и сферата, в която работят. 

Свързани статии

Не обръщате внимание на грима, аксесоарите и прическата  

Какво е торта без глазура или пица без продукти отгоре? Нищо! Същото важи и за стила! Облеклото не се състои само от горнище и долнище – тук става дума за обувки, аксесоари, прическа и дори грим. Представете си, че носите любимия си страхотен тоалет на важно събитие, но не сте се погрижили за косата си. Това би била една доста лоша идея. Ако избирате само облекло, но нямате идея за цялостната си визия, допускате голяма грешка. Ето защо, отдайте вниманието си не само на дрехите, но и на аксесоарите, косата и грима. Няма нужда да прекалявате, но се постарайте да оформите косата си и добавете няколко прости аксесоара към вашите тоалети. Вашата прическа, грим и аксесоари могат да ви представят и да покажат още по-добре това, което сте.

Коментирай