За дома

6 хитри начина да отстраните лоша миризма от дрехите

Отървете се от мириса на застояло

19.12.2023г. / 15 50ч.
Илияна Николова
6 хитри начина да отстраните лоша миризма от дрехите

Дрехите започват да миришат на застояло, ако се държат в гардероба за известно време. Дори да са изпрани и чисти, те могат да придобият неприятен мирис, който да понижи самочувствието ви. 

За да върнете приятния и свеж аромат на дрехите си, вместо да ги перете повторно, което ги захабява, вижте как можете да се отървете от неприятната миризма. 

Кои са хитрите начини да отстраните лоша миризма от дрехите?

Да ги освежите с пара 

Силата на парата не трябва да се подценява. Високата температура и влагата отнемат неприятната миризма от дрехите, особено ако са стояли задълго в гардероба и са поели от неговите миризми. Ако имате парочистачка, просто обработете дрехите с нея. Това ще ги освежи моментално. Ако нямате такъв уред, загрейте тенджера с подсолена вода и закачете дрехите над парата. Това ще подейства по същия начин. 

Увийте дрехите във вестници за една нощ

Вестниците имат свойството да поглъщат влагата и лошата миризма от тъканите. Увийте дрехите, които са поели неприятен мирис от гардероба във вестници. Оставете ги така за една нощ. На следващия ден няма да има помен от лошата миризма. 

Свързани статии

Използвайте утайка от кафе 

Кафето има свойството да поема различни миризми и да оставя приятния си аромат. Използвайте утайка от кафе в купичка, която да поставите в гардероба. То ще поема влагата и миризмата на застояло, и няма да позволи на дрехите да се вмиришат. 

Окачете дрехите на балкона 

Вмирисаните дрехи се обезмирисяват най-добре чрез проветряване. Правете го редовно, за да не допускате миризмата да се задържи по тях. Окачете дрехите си на балкона и ги оставете за една нощ. 

Разпръснете парчета сапун в гардероба

Сапунът ухае превъзходно и може да ви помогне да предотвратите задържането на лоша миризма по дрехите в гардероба. Просто начупете твърд сапун на малки парчета и го пъхнете на различни нива между дрехите. Той ще свърши всичко останало. 

Напръскайте дрехите с водка 

Водката има високо съдържание на алкохол, като същевременно няма никаква миризма. Тя има свойството да премахва лошия мирис от дрехите и да ги освежава, без да оставя дъх на алкохол. Напръскайте дрехите с разтвор от вода в съотношение 2 към 1 с помощта на спрей бутилка. Оставете на простора на въздух, за да изсъхнат добре дрехите и след това ги върнете обратно в гардероба. Ще са като нови. 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 месеца )
tova e protiv muhi nagli koito iskat da se lepyatpo nas
отговор Сигнализирай за неуместен коментар