Меню

Пълнени тиквички с моцарела

29 юни 2014 | 16:00 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
3 бр тиквички
500 г сурова наденица
1 скилидка чесън, млян
½ буркан сос за спагети
½ чаша настърган пармезан
½ чаша сирене моцарела
1 чаша галета

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Издълбайте тиквичките по дължина, като предварително сте ги разрязали наполовина. Не изхвърляйте сърцевината и семките на тиквичките. Тях ще смесите с каймата от наденицата, която преди това ще извадите от обвивката. Методът е подходящ – така имате готова сурова, но овкусена кайма!

Намачкайте каймата с чесъна, пармезана и галетата. Изсипете сместа върху тиквичките, прибавете соса за спагети и натъпчете добре. Подредете тиквичките в намазнена тавичка и покрийте с фолио. Печете за около 45 минути или докато каймата от наденицата е почти готова. Махнете фолиото и прибавете моцарелата. Печете още 10-тина минути, докато моцарелата се разтопи.

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: zoelarkin

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 10 години )