![1 кг картофи
150-200 г пармезан
100 г масло
сол, черен пипер
3-4 скилидки чесън
магданоз за поръсване (по желание)](/media/files/resized/article/654x358/137/2915f2fa338e4b23d84afdb483c4e137-781ba535a8813de9efa1e165879393e6.jpg)
Сварете картофите като за картофена салата. Отцедете ги от водата. Загрейте една голяма бучка масло в тиган и съвсем леко запържете картофите.
Добавете към тях нарязан на ситно чесън, сол (но съвсем малко, защото пармезанът е солен), черен пипер. Сложете ги в тавичка за печене и поръсете с пармезан. Запечете ги в предварително загрята фурна на 200-220 градуса, докато пармезанът се разтопи.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: