Меню

Пикантен карфиол на фурна с чесън

16 януари 2016 | 09:06 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
спрей за готвене
¾ чаша брашно
1 чаша вода
½ чаена лъжичка чесън на гранули
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
2 глави карфиол, нарязани на розички
2 супени лъжици масло
½ чаша лют чили сос
1 чаена лъжичка мед
50 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на около 230 градуса. Напръскайте тавичка за печене със спрея и постелете хартия за печене.

Смесете брашното, водата, чесъна, солта, черния пипер в купа. Трябва да стане гладка смес. Оваляйте карфиола в сместа хубаво, за да полепне навсякъде. Поставете карфиола върху листа хартия за печене като го разстелете добре. Печете в загрята фурна за около 25 минути или докато хване златиста коричка.

Междувременно разтопете маслото в тенджера на средна температура. Добавете в него лютия сос и меда. Бъркайте, докато стане гладка смес. Намажете карфиола с помощта на четка от всички страни.

Печете за още 10-ина минути, за да хване кафява коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
..... ( преди 8 години )
Най гадното и гнусно нещо подигравка с храната ... Не пробвайте !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар