В тиган на средна температура загрейте мазнината. В нея запържете ситно нарязаните лук и чесън, докато се задушат. Разбъркайте за няколко минути. След това добавете отново нарязаните на дребно морков и чушка. Запържете за още 4-5 минути.

Картофите нарежете на дребни кубчета. Изсипете и тях в тигана. След това добавете и суровата леща. Залейте зеленчуците с вода, колкото да ги покрие напълно и оставете да заври. След като лещата омекне и водата редуцира количеството си, прибавете солта, доматеното пюре и магданоза.

Ако е останало някакво количество вода, изцедете я. Сместа от зеленчуците прехвърлете в тава за печене и ги разпръснете добре по дъното ѝ.

В отделна купа разбийте яйцата с прясното мляко. Добавете още една щипка сол. Залейте мусаката със заливката. Печете в загрята на 250 градуса фурна до готовност или за около 40 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: