Меню

Пълнени патладжани със зеленчуци на фурна

21 май 2017 | 06:27 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
2 патладжана

1 глава лук

2 скилидки чесън

100 г гъби

1 тиквичка

2 домата

1 морков 

1 щипка черен пипер

2 щипки сол

200 г сирене

2 стръка пресен копър
90 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Измийте и нарежете всички зеленчуци. Патладжаните се разрязват на половини и сърцевината им се издълбава. Тя също се нарязва на кубчета. Нарежете на ситно и копъра.

В дълбок тиган загрейте малко мазнина и запържете зеленчуците за плънката. Овкусете с подправките и солта. Напълнете патладжаните с плънката. Печете ги в загрята на 220 градуса фурна под фолио за около 20 минути, а след това махнете фолиото, поръсете с настърганото сирене и запечете до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай