![1 глава карфиол
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
1 щипка сол
2 щипки черен пипер
2 супени лъжици масло
¼ чаена чаша чили сос, готов
2 стръка пресен магданоз](/media/files/resized/article/654x358/03a/bae9f65e6a7fd55b90197459fc65e03a-ba6b61b56be4bd55a0f2ec992ff50eea.jpg)
60 мин.
-
Порции: 6
Нарежете карфиола на розички. Овкусете го като го намажете навсякъде със зехтина и го оваляйте в солта, пипера и пресования чесън. Може да използвате и чесън на гранули. Изсипете розичките в постлана с хартия за печене тава и печете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
В отделна купа смесете разтопеното масло с чили соса. Намажете карфиолчетата със сместа. Върнете във фурната за още 15 минути. След като е готов, поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Снимка: iStock
Опитайте още: