Меню

Печеният карфиол с нар и пармезан на Блейк Лайвли

16 август 2018 | 06:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
2 глави карфиол
зехтин екстра върджин
морска сол
готов микс подправка за скара по избор
3-4 супени лъжици пармезан, настърган
150 грама семена от нар
1 шепа печени кедрови ядки

За винегрета:

1 чаша предварително накиснати златни стафиди
½ чаша масло от гроздови семки
1/3 чаша оризов оцет 
2 супени лъжици сол 
1 щипка червен пипер
1 щипка черен пипер
45 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Сложете всички съставки за винегрета в блендер и ги смесете.

Кипнете тенджера с вода. Разтворете в нея морската сол. Междувременно загрейте фурната на 200 градуса.

Почистете и накъсайте на по-малки розички карфиола. Отстранете кочана и листата.

Поставете го в тава за печене. Поръсете с малко зехтин отгоре. Овкусете със сол и малко от готовия микс подправки. Запечете във фурната, докато добие лек кафяв загар.

Извадете от фурната, когато е готово и го полейте с 4-5 супени лъжици от винегрета. Разбъркайте и поръсете с пармезан, семената от нар, кедровите ядки.

Забележка: Винегретът се съхранява в стъклен буркан за други ястия.

Снимка: Reuters/ iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай