![400 г филе от сьомга
4-5 с.л. зехтин
1 домат, нарязан на кръгчета
1 скилидка чесън
50 мл прясно изцеден лимонов сок
щипка сол
щипка черен пипер](/media/files/resized/article/654x358/8a9/2df56df49ff8d6ef71396cf67cab88a9-bbd9d1545e5d914ea1e25d42b8e0fbb8.jpg)
-
Порции: 4-5
Овкусете рибата добре със солта и черния пипер. Разнесете подправките по цялата повърхност на филето. Поръсете със зехтин от двете страни.
Нарежете доматите на кръгове. Сложете ги в купа заедно с лимоновия сок, за да се смесят вкусовете. Скилидката чесън смачкайте и я добавете към доматите и лимоновия сок.
Поставете филето във алуминиево фолио, подредете зеленчуците върху рибата. Не забравяйте да излеете и лимоновия сок. Увийте добре фолиото, така че съдържанието да не изтече.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.
Сервирайте, докато е топло. Внимавайте с прехвърлянето на филето в чиниите, защото е много крехко и може да се разпадне.
Забележка: Рецептата може да се изпълни само с резени лимон вместо домати и лук.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: