Меню

Сьомга с домати и лимон във фолио

16 януари 2015 | 11:48 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
400 г филе от сьомга
4-5 с.л. зехтин
1 домат, нарязан на кръгчета
1 скилидка чесън
50 мл прясно изцеден лимонов сок
щипка сол
щипка черен пипер
40 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Овкусете рибата добре със солта и черния пипер. Разнесете подправките по цялата повърхност на филето. Поръсете със зехтин от двете страни.

Нарежете доматите на кръгове. Сложете ги в купа заедно с лимоновия сок, за да се смесят вкусовете. Скилидката чесън смачкайте и я добавете към доматите и лимоновия сок.

Поставете филето във алуминиево фолио, подредете зеленчуците върху рибата. Не забравяйте да излеете и лимоновия сок. Увийте добре фолиото, така че съдържанието да не изтече.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.

Сервирайте, докато е топло. Внимавайте с прехвърлянето на филето в чиниите, защото е много крехко и може да се разпадне.

Забележка: Рецептата може да се изпълни само с резени лимон вместо домати и лук.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай