![2 пъстърви
2-3 супени лъжици зехтин
1 лимон
3-4 стръка магданоз
1 щипка розмарин
1 щипка сол
1 щипка черен пипер](/media/files/resized/article/654x358/cef/b8eb3a537b9f03b933d899ee3298ccef-be1a8dae376adaa1e8c371354ce44958.jpg)
30 мин.
-
Порции: 2
Намажете пъстървите със зехтина. Оваляйте ги в подправките като предварително сте нарязали на ситно магданоза. Изстискайте сока от половината лимон. Полейте добре рибите с него. От втората половинка на лимона нарежете няколко резена и ги подредете върху рибите. Увийте стегнато с фолио.
Печете на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.
Снимка: iStock
Опитайте още: