Меню

Погача „Слънце“

10 май 2016 | 17:40 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 пакетче масло
1 кг.брашно
150 г. сирене
150 г. кашкавал
1 кофичка кисело мляко
мая колкото кибритена кутия
3 яйца
4 лъжици олио
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица захар
180 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Тестото се замесва и се бие 40 пъти. След това се оставя да втаса. Разделя се на 3 части, разточва се, и всяка кора се намазва с масло и се поръсва със сирене и кашкавал.

Корите се редят една върху друга и се навиват на руло, нарязват се на триъгълници. Отгоре се намазва с яйце и се оставя да втаса 30 минути. Пече се на 160 градуса.

Рецептата е от конкурса „Празнично и кулинарно“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай