В купа сложете топлото мляко и маята, като разбъркате добре, за да се разтвори. След това прибавете 50 грама от разтопеното масло, яйцата, захарта и солта. Отново разбъркайте. Накрая сложете брашното и омесете меко тесто. Разделете тестото на две, разточете първата половина върху набрашнен плот.

Намажете тестото с разтопеното масло, в което сте сложили пресования чесън и наситнения магданоз. Разрежете тестото на правоъгълници, като размера зависи от това колко големи рулца искате да направите.

Всяко парче се навива внимателно и се поставя в намаслена и набрашнена тавичка или направо върху хартия за печене. Същото направете и с другата половина от тестото.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. Извадете рулцата и ги намажете и отгоре с чесново-билковото масло и отново върнете във фурната за няколко минути.

Снимка: iStock

Вижте още: