Меню

Бърза рецепта за нисковъглехидратен хляб с чиа

7 май 2025 | 09:30 | Мария Василева
лесно
Добави в любими

Търсите лесна рецепта за кето хляб, който има вкус на истински хляб? Този кето хляб е лесен за приготвяне и е вкусен! Ето и как да си го приготвите.

Бърза рецепта за нисковъглехидратен кето хляб с чиа

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната до 180 градуса.
  2. Намазнете форма за хляб и я оставете настрана.
  3. Не използвайте по-голяма форма, тъй като хлябът ще бъде много плосък.
  4. Можете да го печете в две малки форми, ако искате хлябът ви да набухне повече.
  5. Смесете всички съставки в купа и разбърквайте, докато сместа се смеси добре и не е на бучки.
  6. Изсипете в намазнената форма за хляб и печете 30 минути.
  7. Оставете хляба да почине във формата за 10 минути.
  8. Извадете го и го поставете върху решетка, за да се охлади напълно.
  9. Ако нямате търпение, вземете малко масло и го хапвайте топъл.
  10. Ако сте придирчиви към храната, помислете за смилане на семената от чиа. 
  11. Съвет:
  12. Не заменяйте семената от чиа, нито бадемовото брашно с кокосово. Семената от чиа държат хляба заедно. Бадемовото брашно и кокосовото брашно не са взаимозаменяеми.

Калории на порция: 148
Въглехидрати: 5 г
Протеини: 5 г
Мазнини: 12 г

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай