И на този Великден на трапезата във всеки дом ще има празничен козунак. Някои домакини ги купуват, други ги приготвят по стара бабина рецепта, а трети ще омесят сами за първи път козунаци, с които да зарадват близки и приятели.

Когато приготвяте козунаци и козуначени кифлички и рула имате пълната свобода да добавяте продукти като ядки, сладка, шоколад, стафиди и т. н. Споделяме няколко пухкави рецепти за козунаци, с които домът ви да ухае на Великден.

Козуначен венец с шоколад

Козунакът на баба

Козунаци с удоволствие от Добрич

Козуначено яйце за Христа с плънка асорти

Козуначена корона с лимонови резенки и орехи

Българо-гръцки козунак

Домашен козунак в хлебопекарна

Козуначено агънце

Козуначени пиленца

Козунак „Асорти“

Снимка: istock