Семейство

Още за Мъже със сърце

02.03.2005г. / 13 24ч.
Аз жената
Още за Мъже със сърце

Проектът "Мъже със сърце", инициатива на Аз-жената, стартира преди малко повече от месец. Оттогава насам близо 20 души (мъже и жени от цялата страна) заявиха подкрепата си и желание за включване към проекта.

Ето какво е направено от наш доброволец от Варна, един от хората, най-активно включени в проекта за изминалите три седмици:
. създадена тема за “Мъже със сърце” в множество клубове и форуми онлайн
. осъществена виртуална и телефонна връзка с 10 човека от Варна и 10 от България, които одобряват идеята и ще помогнат за реализирането й
. на 01. март връчено официално писмо на директора на Дом за сираци гр. Варна от инициаторите на “Мъже със сърце”

Нека напомним, че проектът търси човечни хора, които биха желали да посветят част от времето си на деца, лишени от бащини грижи. Проектът е насочен към деца на самотни майки и към деца, отглеждани в домове, за деца без родителски грижи. Тук става дума за напълно безкористна помощ към тези деца, които нямат голям шанс в ежедневието си да наблюдават типично мъжко поведение, да получават грижа и обич.
Няма значение дали сте млад или стар, дали сте семеен или несемеен, единственото условие е да имате сърце за децата.
Трябва да се подчертае, че не става дума да гледате детето на жената, с която сте в интимни отношения или
сте влюбен. Става въпрос за деца, които или нямат и майка или може би имат майка, която не е задължително да Ви допада.
И може би Вие да сте този, за когото когато пораснат ще говорят с благодарност, че ги е научил да ритат топка, да играят шах, да ремонтират коли и какво ли още. Човекът, който ги е накарал да повярват в Човека и да искат да станат като него.

Прочетете още за инициативата.

Коментирай