Семейство

Децата в Сливен с разбъркана ценностна система

17.01.2012г. / 15 57ч.
Аз жената
Децата в Сливен с разбъркана ценностна система

Съществена част от децата в Сливен не си мечтаят да станат лекари или адвокати, а сводници и проститутки. За това алармираха от Комисията за борба с трафика на хора и фондация „Център Надя“.
„Заради лошото образование и безперспективността още от тинейджърки младите момичета в града свикват с мисълта, че единственият начин да изплуват от мизерията е да продават телата си“, обясни секретарят на Комисията за борба с трафика на хора Антоанета Василева.
Тя допълни още, че при подрастващите се забелязва пълна подмяна на моралните ценности. Децата на възраст между 15 и 18 години се интересуват само от материалните придобивки и са изгубили усещането си за духовни ценности, съобщава Dnes.bg.
Заради лошото образование в региона и подменените морални ценности тези деца много трудно могат да променят живота си и стават лесна плячка на трафикантите на хора. Момичетата обикновено тръгват доброволно за Западна Европа и са наясно, че отиват да проституират. Веднъж излезли от страната обаче, те се оказват в капан, от който не могат да се измъкнат. Сводниците им системно ги пребиват и ги държат заключени без никакъв досег с външния свят.
От Комисията за борба с трафика на хора и „Център Надя“ призовават да започнат серия от кампании за превенция в Сливен, за да се спре порочната практика за изнасяне на бели робини от града.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Българка ( преди 11 години )
Всички знаем, че става дума за ***, а в Сливен има доста.Но едва ли е по-различно положението в Столипиново, Факултета, Шекер махала или някои други. Тези ***, които искат да бъдат по-цивилизовани, гледат да се измъкнат от гетата и да живеят на друго място.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Е супер ни оплюхте града!Само от Сливен излизат ***, така ли?И най-вече "лошото образование в региона" - какво означава това?! Имаме гимназии и престижни училища. Напишете, че много деца растат без родители (понеже са много загрижени и работят в чужбина) и в пубертета децата израстват с бабите си и без всякакъв строг контрол, а не че нямаме добро образование!От редакцията:Според нас е точно обратното: тъкмо вашият град обръща внимание на това, а останалите, които не са по-добре в това отношение си траят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар