Творческа работилничка „Създаване на книжка-веселушка“ ще се проведе в Детски отдел на РНБ „Иван Вазов“, гр. Пловдив.
Поканени са всички деца, които искат да творят със своите родители, на 11 април 2012 г. от 10 до 12 ч. в Детски отдел на РНБ „Иван Вазов“ (ул. „Авксентий Велешки“ 15).

В станалото вече традиционно арт-ателие, доброволците от МЦРД (към НАРД) ще помагат на малките творци да създадат своята първа авторска книжка веселушка, изпробвайки оригинални техники. В библиотеката ги очакват креативни забавления и срещи с нови приятели.

Вход – свободен!
Отворете пред децата света на книгите!

Творческата работилничка е част от дейностите, организирани по повод Седмицата на детската книга и изкуството за деца.
На 11 април ще бъде даден и стартът на инициативата „Стара книжка – нов читател“, с която ще бъдат призовани пловдивчани да дарят по една прочетена, но запазена детска книжка на библиотеката.

Да споделим удоволствието от четенето, да общуваме повече с книгите, да се срещаме по-често в библиотеката. Подарената книга е шанс за много нови приятелства! Дарете!

Инициативата „Стара книжка – нов читател“ ще продължи до 27 април, когато ще бъдат отчетени и резултатите. Всички дарени любими книжки ще бъдат описани и използвани в последващи кампании на Местен Център за Работа с Доброволци като лятна читалня на открито („Библиотека в парка – да се срещнем в градската градина“).

Снимка: Reuters

Прочетете още: