Семейство

Ирена Панова за уникалните сватбени чаши

18.05.2012г. / 15 53ч.
Вергиния Генова
Ирена Панова  за уникалните сватбени чаши

Сватбените чаши, които предлагат в Gourmethouse са наистина оригинални, стилни и запомнящи се. Ирена казва, че са сложили началото на продажбата на сватбените чаши поради големия интерес. Първо са започнали само с няколко модела и много се харесали. Поръчали са още и още, а интересът е растял и растял. После са търсили много високи чаши, после много ексцентрични и така асортиментът се е разраснал. Ето какво сподели Ирена за тайните на организацията на сватбените тържества.

Най-вече сте известни с луксозните си сватбени чаши, разкажете ни нещо повече за тях?
В това сме № 1 в България. Внасяме от малки арт-ателиета от Германия ръчно изработени чаши, както и от световноизвестни производители от Англия, Италия и Австрия. Работим от години и с един страхотен български автор – Хари Арабян.

Женят ли се хората в България, според вашите наблюдения?
Да, женят се! Едни по-нетърпеливо, други след години съвместен живот, някои вече и с деца... Младите двойки искат да изживеят красивия миг бурно, другите пък имат нужда да заявят, че са минали през много изпитания и вече знаят, че искат да изживеят заедно живота си. Това е любовта, красива е!

И какви сватби предпочитат: семпли, романтични, екзотични?
Ами...„Уникални“! Всички имат желание да са различни. Това много ни радва, защото развива бизнеса, кара ни да предлагаме все по-красиви неща.

С каква част от организацията на сватбените тържества се занимавате?
Чашите за сватбата;
Поканите за гости;
Специалните покани, тези за Родителите и Кумовете. Правили сме такива покани и за брат, сестра, също и за баба;
Уникална украса за автомобила, като даваме някои модели и под наем. Представлява пръстен от цветя от фина материя, внасяме ги от Германия, няма други такива на пазара;
Кристални колиета, гривни, тиари, украса за прическата на булката;
Подаръчета, свещи, бутониери, тейбъл картички, менюта...

Те са уникати. Как ги изработвате и декорирате?
Имаме и готови неща за тези, които не могат да чакат, но най-често изпълняваме поръчки, защото всяка сватба е неповторима! Ако темата е в лилаво – правим всичко в този тон. Ако темата е морска – водните кончета, мидичките и морските звезди стават „главни действащи лица“. Ако булката или младоженецът не са българи, съобразяваме елементите с това.

Вие сте в София, ако младоженците са в друг град, или дори село?
Е, слава Богу, има куриери. Приемаме и поръчки по мейла. Изпращаме ги докъдето трябва. Имаме и клиенти, които не живеят в България, идват специално за да сключат брак тук и всички подробности ги уточняваме в кореспонденция, сайтът ни също помага, всъщност – нищо не ни спира. :)

Можете ли да изпълнявате прищевки на младоженците, т. е. да направите сватбени чаши по тяхно желание и дизайн или могат да си изберат само от наличните в момента?
Чашите се поръчват в чужбина, има много специфична процедура и не могат да се правят по дизайн на клиента. Поканите и декорацията обаче се съобразяват с представите на младоженците и се прави всичко, което е технически възможно, и разбира се – могат да си позволят. :)

Коя е Вера Уанг и защо я наричат гуруто на сватбите?
Е, тя си е гуру, наистина. Тя е дизайнерката на знаменитостите в Холивуд. С нейните рокли са се женили Иванка Тръмп, Виктория Бекъм, Алиша Кийс, Челси Клинтън, Дженифър Лопес... Последният й хит е сватбена рокля в... черно!?
Ние предлагаме сватбените й чаши, заедно с редица красиви „допълнения“ – рамки за снимки, нож и шпатула за торта, свещници. Те са посребрени и разбира се, са гравирани с името й.

Как се прави една сватбена бутониера?
С търпение, умения за фина изработка и с огромно количество дребни детайли – листенца, цветенца и панделки с ширина 3мм. За нас е забавно!

Гривничките за шаферките, които вие предлагате, какво представляват?
Красиво, миниатюрно букетче от цветя от сатен и органза, монтирано върху панделка. Обикновено са в много нежни цветове – праскова, бледорозово, люляково... Те отличават шаферката от другите гостенки, дават й специален статут. А и стоят много красиво на ръката. Понякога ги купуват и абитуриентки за бала си. Мисля, че от Щатите идва тази мода.

Какви са тези по-специални покани за кумове и родители, които предлагате?
А, те са наистина уникални! Сложни едни такива, изпипани! Харесват се, защото остават спомен за цял живот. Представляват свитък от перлена хартия, монтиран върху пръчици, вързан със сърмено шнурче с пискюли и поставен в невероятно красива кутийка. Моделите ни са много, а и цветовете – също.

Вашето пожелание към бъдещите младоженци?
Е, нека завършим с усмивка: То, младите да се обичат, ние ще помагаме с каквото можем!

Вижте още:
Сватбена украса за ресторант – фотопоглед

Прочетете още:

Коментирай