Семейство

Пачуърк за деца в работилница "Сръчковци" - вход свободен

Творчески занимания за деца в София, с техниката "пачуърк"

02.11.2012г. / 08 13ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Децата обичат да режат и лепят цветни парчета плат или хартия - точно това е в основата на техниката „пачуърк“. Когато няма строги граници и изискващи указания, малките се наслаждават на възможността да сглобят свое цветно петно – често пъти то е изображение на симпатично животно, на играчка или на някакъв любим предмет.

Свързани статии

Тази събота, 3 ноември 2012, в работилница „Сръчковци“ в Сити център София уроците започват в 10:30 и до 14 часа. Входът е свободен за малки и големи.

Пачуърк или "работа с парчета" е вид ръкоделие, при което се зашиват в едно отделни парчета плат за получаване на цялостен замисъл. В основата на това лежи обикновено повторение на отделни образци с разнообразни цветове и форми. Тези форми са внимателно премерени и изрязани, с прави страни, което ги прави лесни за съединяване.

Ние ще разчупим традиционното изработване на пачуърк и вместо игла и конец ще използваме лепило и различни по форма и цвят платове, за да си направим различни композиции, за да развихрим нашето въображение“, коментира водещата приложничка в работилничката „Сръчковци“.

Следващото занимание на работилничката „Сръчковци“ – на 17.11 - ще предложи на децата апликиране с есенни материали, преди това - на 10 ноември в Сити център София е ред на куклената постановка „Дядо вади ряпа“, която започва в 11 часа и се представя на ет. 3. Входът отново е свободен.

Коментирай
Свободно време