Семейство

Пловдив започва национална благотворителна кампания за сираци

В Пловдив дават старт на национална благотворителна кампания за сираците

02.11.2012г. / 17 18ч.
Аз жената
Пловдив започва национална благотворителна кампания за сираци

Зимни дрехи и обувки ще получат питомците на четири дома за деца, лишени от родителски грижи в Пловдивска област по време на специално организиран за тях празник на 5 ноември 2012, понеделник, от 11 часа. Организаторите ще посрещнат на 3-ия етаж в търговски център “ Форум Тракия„ в Пловдив 100 малчугани от ДДЛРГ “ Роза„ – с. Зелениково, ЦНСТ “ Дом за нашите деца„ – гр. Брезово, ДДЛРГ “ Гергана„ – с. Нареченски бани и ДДЛРГ “ Т. Войвода„ – гр. Асеновград.

Свързани статии

С тази акция в Града на тепетата се поставя началото на национална благотворителна кампания под надслов “За децата на България„, която се провежда под патронажа на Менда Стоянова, заместник-председател на Народното събрание и Здравко Димитров, Областен управител на област Пловдив. Идеята е периодично да се организират празници, а не само свързани с определени дати от календара, за възпитаниците на домовете за деца, лишени от родителски грижи, в цялата страна.

В основата на благородната инициатива са китайските собственици на верига магазини. На 17 юли 2012 те облякоха и обуха 70 малчугани от четирите дома.

И за празника на 5 ноември веригата магазини предоставя зимни дрехи и якета за 100 деца. Всяко хлапе ще получи и зимни обувки или ботуши, съобразени с неговия размер, от фирма, дългогодишен производител на обувки.

Към доброто дело се присъедини и екипът на Комбината за цветни метали край Пловдив. “ КЦМ 2000" АД финансира вкусния, обилен обяд за 100-те малчугани. От “ Сиенит холдинг„ АД подаряват специално куклено представление, а единственият български производител на дървени детски играчки ще ощастливи малките палавници с различни комплекти.

Добрата инициатива “ зарази„ и търговците във “ Форум Тракия„, които събраха много нови дрехи, обувки, пантофи, играчки за хлапетата. Десетки граждани се включиха в паралелната дарителска акция на книги и учебници.

Любезен домакин на празника е управата на “ Форум Тракия„. Специални гости ще бъдат китайският посланик и представители на дипломатическите мисии в България. Старт на детското тържество ще дадат патроните на кампанията – Менда Стоянова и Здравко Димитров.

Прочетете още:

Коментирай