Семейство

Най-популярните сватбени игри

Играта с пукането на балони и обещания е сред най-популярните за сватбеното тържество

09.11.2012г. / 17 25ч.
Аз жената
Снимка: Николай Митев

Снимка: Николай Митев

Най-популярните игри на сватбите са играта с балоните и играта с обувките.

При първата игра, в надути балони се поставят предварително напечатани и изрязани обещания. Младоженците се редуват да пукат балоните и след това трябва да прочетат пред микрофона обещанията, които са от закачливо-стихотворни: “Обещавам, за да е мирна къщата, да слушам тъщата!“ до битово-прозаични: “Обещавам аз да поправям колата.“ Вариация на играта е да се спукат 7 балона, във всеки от които има описание на съответната от първа до седма година от семейния живот на двойката: “Море от любов“, “Женени с деца“, “Луди от любов“…

Не ви препоръчвам играта с балоните, тъй като по мои впечатления е скучна за гостите, а освен това е съпътствана и с известни спънки – листчетата с обещанията често летят на далеч и всеки път трябва да се търсят по пода. Освен това не е рядкост младоженците да се затруднят с прекалено дребния шрифт или да прочетат обещанието неизразително, при което ефектът се губи. По същество в играта няма никакъв личен момент, а много често самите обещания са шаблонни.

При играта с обувките младоженците сядат с гръб един към друг на два стола в центъра на дансинга. Събуват си обувките и ги разменят, така че всеки от тях да има в ръцете си по една дамска и по една мъжка обувка. Някои DJ-и използват вместо обувки предварително подготвени табелки с надпис “Той“ и “Тя“ или пък балони с различни цветове. Водещият на тържеството задава въпроси от типа на: “Кой кого целуна пръв?“, “Кой ще се грижи за домакинската работа?“, “Кой е по-мързелив?“ и т. н., на което всеки отговаря (без да вижда половинката си) с вдигане на съответната мъжка или дамска обувка.

Свързани статии

Играта с обувките винаги предизвиква много смях при гостите, дори и те вече да са наблюдавали подобна игра на предишни сватби. Ако изобщо желаете да имате игри на сватбата си, то това е играта, която не трябва да пропускате. Ето и публикация с въпроси за играта с обувките.

Наред с тези две най-популярни игри, дисководещите по сватбите често предлагат и други по-малко известни, а в някои случаи дори ексклузивни за самия водещ. Една такава по-малко популярна игра е булката да бъде карана да реже салата на младоженеца, а той пък от своя страна да бъде каран да простира детски дрешки на импровизиран простор. В друга пък булката трябва да прекара “сурово“ яйце (което е сварено разбира се) от единия крачол на младоженеца към другия. В трета игра булката символично разхвърля разкъсани парчета салфетки по пода, докато младоженеца трябва да ги измете с изненадващо поднесена метла под звуците на “I want to break free“ на Queen.

В повечето случаи сватбите не продължават повече от 5-7 часа, които протичат като миг. По мое впечатление истински веселата сватба е тази с много и бурни танци. Те трудно се съчетават с прекалено много ритуали и игри. Помислете какво е по-важно за вас – дали танците или ритуалите и игрите и акцентирайте върху него!

Материалът е публикуван в сватбения блог: http://nmitev.com/blog/

Коментирай
Свободно време