Семейство

Целувки, прегръдки, секс, и какво още се прави в леглото?

Какво ли не се прави в леглото, освен секс, закуски и гледане на телевизия

13.11.2012г. / 16 53ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Типичното британско легло става арена на 720 скандала, 480 полови акта, 4160 целувки и 3650 Twitter съобщения. Това разкри ново проучване във Великобритания, пише „Дейли мейл“, цитирано от Dnes.bg.

Хората прекарват близо 10 години от живота си в леглото, 2 години и 8 месеца от които са в заспало състояние. Какво се случва през останалите 7 години и 4 месеца обаче?

Хората прекарват в леглото около 38 часа и 50 минути в разговори по телефона, над 70 дни във „висене“ в социалните мрежи, изпращане на 4160 имейли, писане на около 3650 Twitter съобщения и 14 600 SMS-а през 10-те години, изкарани в леглото.

Типичното британско легло предоставя възможност и за около 3640 прегръдки, 4160 целувки, 120 закуски в леглото и четене на около 240 книги в рамките на 10-годишен период.

До 2 часа и 12 минути на седмица или почти 48 дни на 10 години прекарват хората в гледане на телевизия или филми. Децата прекъсват съня на родителите си, за да легнат при тях почти 3 нощи на всеки месец или това значи около 360 месеца за периода от 10 години. С наближаването на зимата хората се отправят към леглото 28 минути по-рано, за да се стоплят под завивките.

В запитването са участвали 2000 души. 19 процента от тях казват, че обичат да си взимат завивките в хола и да се сгушат на дивана. Според резултатите от анкетата става ясно, че леглото става „свидетел“ на 6 спора на месец, половината от които са за завивките. Други спорове и караници са за хъркането, студените крака и превключването на телевизора.

„Ние прекарваме много време в леглото. Наистина е учудващо колко много и различни неща можем да правим под завивките“, казва Жаклин Таунсън, говорител на компанията Dreamland, която е инициирала проучването.

„Изглежда, че нашите легла не са само за спане. Британците ги използват и за почивка, за гледане на телевизия, за четене на книги или пък за работа на лаптопа.

С толкова много време, прекарано в леглото, е неизбежно да няма по някоя и друга свада между двойките. Споделянето на леглото може да бъде кошмар за някого, особено по време на зимните месеци не само заради студените крака, ами и заради постоянното дърпане на завивката“, казва още Таунсън.

Подобни, а и всякакви други новини има на Dnes.bg.

Коментирай