Семейство

Една разходка с детето и ставате най-добрият родител

Кратка разходка може да промени живота на детето, майката и таткото

13.11.2012г. / 15 50ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Колкото и пресилено да ви звучи, една 15-минутна разходка може наистина да даде изключително енергично и обещаващо начало на работния ви ден. Не е необходимо да променяте изцяло дневния си режим, за да включите в него половинчасово бързо ходене. То напълно успешно ще замени картата за фитнес и таксата за личния ви треньор.

Ето как ежедневната разходка може да ви направи и по-добър родител:

Свързани статии

Децата ни са обсебени от огромния брой електронни играчки около тях, от компютъра и телевизора. Дайте им почивка с една разходка навън. Песните на истинските птички ще им доставят не по-малка наслада от тези в телефона.

Разходката е идеалното време за важните и трудни разговори – за детските страхове, проблемите в училище, първото влюбване.

Независимо дали прекарвате деня в къщи с детето или в офиса, дори кратка 5-10 минутна разходка ще ви отпусне и ободри, а това ще направи работата ви по-ефективна или ще позволи отново да фокусирате вниманието си върху ролята на родител.

Разходката след вечеря се отразява положително върху работата на стомаха ви, а в същото време ви дава възможност да размените мисли със съпруга си, докато децата се поуморят и по този начин съкратят времето за приспиване.

За жените, които са изцяло посветени на отглеждането на децата си, следобедната разходка е своеобразно бягство от монотонното ежедневие и планините от играчки в къщи. Тя е и начин да се „убие времето“, което в края на деня сякаш е спряло.

Бавната разходка навън с бебето в количка или с велосипеда (ако детето ви вече се е научило да го кара, стига да има къде), ви дава и така необходимите минутки тишина, за да чуете собствените си мисли и да починете от сладкия, но неспирен брътвеж на малкия си наследник.

Да затвориш децата цял ден в къщи ги кара да се чувстват и да се държат като диви зверчета в клетка. Да погледнем по-прагматично на ситуацията – домът ви ще е по-подреден, ако децата прекарват известно време навън. Нека потичат след топката и фризбито в кварталната градинка вместо в хола между дивана и фикуса.

Ежедневната разходка е един прекрасен подарък за децата ни, който им внушава важността на това да се движат. Заседналият живот неминуемо води до здравословни проблеми и наднормено тегло. А кой родител би причинил това на детето си?

Коментирай
Свободно време