Семейство

Повечето жени имат проблеми със свекървите

И британските снахи и свекърви не се разбират по-добре от българските

14.11.2012г. / 12 22ч.
Аз жената
Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Десет процента от жените не разговарят със свекървите, след като са се изпокарали с тях за „нещата от живота“, пише в-к „Дейли експрес“, цитиран от Dnes.bg. Такова проучване е направено във Великобритания от компанията за маркетингови проучвания OnePoll.

Милиони жени по света постоянно влизат в словесни битки с майките на съпрузите си по различни въпроси – от отглеждането на децата до теглото и кулинарните умения на снахите.

В резултат на тези пререкания 40 процента от жените имат „нестабилни“ отношения със свекървите си. Особено дразнещо за по-младите жени е мнението на техните свекърви за отглеждането на децата и твърдението им, че те знаят какво е най-добре за подрастващите.

Постоянното повтаряне „По наше време не беше така“ също изкарва снахите извън релси. Намеците или директните нападки за кулинарните им умения и външността им редовно се превръщат в повод за търкания между жените и майките на съпрузите им.

„Свекървите са незаменими помощници в отглеждането на децата, тъй като винаги са „под ръка“. Данните от проучването показват обаче, че те имат и друго свойство – знаят много добре как да палят фитилите на снахите си“, казва говорител на компанията, поръчала анкетата, пише БТА.

Вижте още:

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )