Семейство

В любовта противоположностите се привличат – истина или мит?

Как да преодолеем различията помежду си в името на щастливия брак

16.11.2012г. / 16 50ч.
Ана Петрова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

„Противоположностите се привличат!“ -работили това твърдение в любовта? Само човек, който не си е имал работа с истинската си противоположност, може да направи подобно заявление. Вярно е, че любопитството кара хора, които са из основи различни, да съжителстват заедно, но рисковете от раздяла при такива взаимоотношения са доста високи. Причината е в това, че хората като цяло са по-малко търпеливи, по-малко склонни да правят компромиси и да пренебрегват собствените си желания.

Свързани статии

Когато двама влюбени твърдят, че не могат да съществуват разделени, това е защото се допълват един друг. Този баланс се създава и заради компенсацията на едно качество у първия, с друго у втория, и заради подобието в същността и на двамата.

Често обаче нервите не издържат и се стига до разрив в отношенията. Как да се справим с тези различия, ако обичаме твърде силно човека до себе си, но ни е трудно да го приемем напълно такъв, какъвто е?

Разпределете задълженията си

Открийте кой в какво е добър и си дайте допълнителна свобода на действията. Ако вие сте по-стриктна, а той е мечтател, оставете на него планирането на лятната почивка, а семейния бюджет и данъчните декларации нека са ваша грижа.

Работете в екип

Дори в един футболен екип професионализмът на отделните спортисти се проявява в различна област. Затова има защитници, нападатели, вратари. Ако откриете по какъв начин се допълвате с любимия, бъдете сигурни, че всяко състезание, което се изправи пред вас, ще бъде лесно препятствие и ще ви направи по-силни.

Проявете разбиране

Бракът е предизвикателство. Една жена се превръща в домакиня, майка, готвач, хигиенист, а мъжът – електротехник, водопроводчик, хамалин и т. н. Нужно е развитие до едно по-високоинтелектуално ниво, което да ви помогне да проявите съпричастност и да разберете трудностите, през които преминава половинката ви. Все пак никой не се е родил научен, а и, погледнато от друг ъгъл, вие сте в същото положение, в което и той.

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Asya ( преди 11 години )