Семейство

Малките неща, които ни радват

За да се чувстваме добре

16.05.2013г. / 17 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всеки ден е различен. Понякога напрежението и негативите са повече от положителните събития. На края на деня се чувстваме изтощени и безсилни да продължим напред със задълженията си. Ето няколко съвета как да събудим и задържим добрата нагласа към живота. Защото това, от което имаме нужда е да се разтоварим и презаредим.

Свързани статии

Ванилия

Уханието на ванилия е прекрасно. Тя е добре позната като афродизиак и много често използвана в ароматерапията. Купете си етерични масла с ухание на ванилия, с които винаги след дълъг и изморителен ден да освежите дома си. Направете си чай с аромат на ванилия. Това ще ви накара да се почувствате спокойни и щастливи.

Всеки ден хапвайте плодове!

Хората, които консумират повече плодове са с по-положително настроение. Въглехидратите, които се съдържат в тях помагат за производството на серотонин, известен като хормон на щастието.

Посещавайте масаж всяка седмица. Доказано е, че отпуска както мускулите и тялото, така и психическото напрежение. Редовните масажи намаляват стреса и тревожността. Всичко това помага за производството на хормона ендорфин, благодарение на който се чувстваме добре и сме усмихнати.

Прегръдката на любим човек е незаменимо удоволствие!

Няма по-хубаво и освежаващо чувство от нежната прегръдка на детето, любимия, приятеля, родителя. Не пестете прегръдки и целувки, насладете се на феромонния им прилив!

Шведски учени направили изследване върху емоциите на хора, посещаващи школа по танци. Резултатите показали, че тези, които танцуват поне два пъти седмично са намалили с до 67 % нивата на стрес. Подскоците и смяната на движението в танците изпращат сигнали към мозъка ни, които помагат да произвеждаме серотонин, който е анти-депресант за нашето тяло.

Спете спокойно

Ако сънят ви е лек и лесно се будите от шум, използвайте тапи за уши. Много е важно да имате хубав и дълбок сън, за да сте свежи, бодри и с добро настроение на сутринта.

Яжте риба

Полезните омега-3 мастни киселини, които се съдържат в нея и всички останали полезни съставки могат да намалят значително пристъпите на депресия. Яжте риба два пъти седмично или приемайте рибено масло.

Разхождайте се

Вземете си куче и правете разходки сред природата с него. Зеленината и чистият въздух ще възстановят клетките в организма ви.

Опитайте нещо ново

Запишете се на курс по желана от вас тема. Това може да е езиков курс, курс по ръкоделие или готварство. Развивайте нови умения в себе си и повярвайте във възможностите си. Преоткриването на собствените възможности действа положително върху психиката ви.
Правете добро за хората около вас. Когато сме добри и помагаме ние се чувстваме важни и полезни за себе си и останалите. Добрите хора са по-щастливи.

Радвайте се на малките неща - на детския смях, на цветната градина пред дома ви, на сутрешната чаша хубаво кафе.

 

Коментирай