Семейство

Детски езикови лагери за лятото

Хитът за лятно учене в последните години

21.06.2013г. / 15 00ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Днешните деца казват, че не са като едновремешните, но и днешните родители не са като предишните. Или да го кажем така – днешните отговорни родители, не са като предишните отговорни родители.

Преди стигаше само да пратиш за лятото детето на село, да го заведеш на море и да го оставиш цяло лято да се прибира след полунощ от улицата. Определено осигуряваше щастливо и незабравимо детство. И това минаваше за добра родителска грижа.

Това обаче отдавна не е достатъчно. Родителите се стремят детето им да получи добро образование или пък ако това не е по силите им, да научи поне два езика, за да има шанс за реализация. Най-вече някъде навън. Затова дават и мило и драго, могат да се лишат от семейна ваканция, от кола, само детето им да има този шанс. И са прави. Преди знаенето на чужд език беше екзотика и лукс, а хората, които се смятаха за родолюбци им се струваше и ненужно, тъй като смятаха, че България е прекрасна страна. Сега вече дори все още да мислиш така знаеш, че чужди езици вече са жизнено необходими. Дори в България.

Свързани статии

Така че бизнесът с езикови детски лагери процъфтява. Най-ниската цена, за която знам и съответно и с най-ниско качество е 320 лева на нашето Черноморие. Международното е, че има и деца от други държави като Румъния и Молдова и ако децата искат да общуват помежду си, то трябва да намерят общ език.

Предполага се, че колкото повече се вдига цената, толкова е по-високо качеството на обучението. В интернет ще намерите всевъзможни предложения и ще ви обяснят как определят езиковото равнище, учат в интерактивна среда и говорят само на избрания чужд език. Може да пратите на подобен лагер детето си както в България, така и в чужбина. За английския език може би най-популярни са лагерите в Англия. Те се правят в студентски кампуси, където децата могат да се обучават, да спортуват, да играят и да ги водят на екскурзии.

Родителите, които вече са изпращали децата си на подобен лагер могат да споделят мнения. На каква възраст е най-подходящо да пратите детето си само на лагер в чужбина? На някои места изискванията са да има поне 10 години. Но това, че има годините не значи, че е най-подходящо за него към момента – все пак всяко дете е различно. А и парите, които се инвестират не са никак малко.

Това е най-сигурната инвестиция, но въпреки това, родителите все изпитват съмнения дали е най-възвращаемата, така да се каже.

Коментирай