Семейство

Как децата да заобичат полезните храни?

Накарайте малките да хапват повече от здравословните храни, забавлявайки се

24.09.2013г. / 17 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Почти всеки родител води всекидневна „война“ с децата си, когато става въпрос за консумирането на полезни храни като плодове, зеленчуци, млечни продукти, месо, яйца и т. н. Малките не само, че не желаят да ви изслушат защо е полезна тази храна, но и нямат интерес да я опитат.

Както сме споменавали и друг път всичко, което се превръща в забавление не само привлича вниманието на децата, но задържа интереса им и помага в процеса. Е, за да ги накарате да хапват здравословна храна и тук ще е нужно не само малко повече търпение, но и въображение.

Ако детето е по-голямо, може да приготвите полезната храна заедно. Например сутрешната закуска или следобедната. Децата обичат да помагат в кухнята.

Този весел сандвич е само началото на забавния процес, на изграждане на културата на хранене при децата. Съдържа полезната филийка хляб, бъркани яйца, свежа чушка, сварено яйце и т. н. Човечето е начин да накара децата да се усмихнат. Всеки детайл от сандвича е важен.

Разкажете защо морковът, който служи за коса на човечето е полезен, как яйцата помагат на костите да бъдат здрави. Нека този сандвич бъде една малка енциклопедия, едно пътуване. Бъдете търпеливи и убедителни. Направете и за себе си такава закуска, децата се учат от родителите си.

Ако детето не обича яйца или сирене, запишете си поредната интересна рецепта. Сварете няколко яйца и отделете жълтъците от белтъците (на вас ще са ви необходими само жълтъци). В купичка сложете жълтъците и добавете към тях малко парче меко масло и сирене.

Свързани статии

Разбъркайте всичко много добре. От получената смес направете две топчета. Едно по-голямо и едно по-малко. По-малкото ще ви служи за глава на пиленце, което ще направите.

За очички на пиленцето може да ползвате черен пипер на зърна (тях ще махнете преди детето да започне да го яде), човката направете от червена чушка, а белтъка може да използвате за крилца на пиленцето. Поставете пиленцата в хладилника да се стегнат за няколко минути и готово.

Виждате, че е нужно само малко въображение, за да научите децата да обичат здравословната храна.

Снимка: marthastewart.com

Коментирай