Семейство

Възможно ли е съжителство със свекървата?

Как да живеете щастливо заедно с родителите на мъжа си

30.10.2013г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Повечето млади семейства предпочитат да живеят самостоятелно и независимо от родителите си и това до някъде е разбираемо. Различни поколения, ценности и разбирания. Но когато се появят децата, често младите родители се нуждаят от подкрепата на по-възрастните.

Да, различните поколения имат разминаване в разбиранията за живота и възпитанието на децата. И все пак ако от самото начало поставите нещата така, че да е ясно кой определя правилата, съвместното съжителство няма да ви се струва толкова лошо.

Най-напред определете граници

Бабите и дядовците често глезят малките. Моделът, по който те възпитават децата вероятно ще се различава от вашия, което може леко да обърка малките и те да не разберат в даден момент какво е позволено и какво не. Ще има моменти, в които вие ще успокоявате плачещото бебе по последни съвети от интернет, докато баба и дядо ще го приспиват така, както вас са ви приспивали.

Свързани статии

Ще има моменти, в които ще усещате, че нямате лично пространство, че някой постоянно минава границата. Това леко недоразумение може да изгладите като поговорите. Всички недоразумения могат да бъдат изгладени, когато има добра комуникация.

Търсете компромиса

Въпреки всички предизвикателства, които ще настъпят от съвместното съжителство, вие трябва да изградите още по-силна връзка с родителите си. Понякога младите сякаш се противопоставят на съветите на възрастните, само защото искат да докажат, че вече са пораснали. След време, когато вашите деца вече са големи, ще забележите, че и вие ще бъдете също толкова загрижени, колкото са били и родителите ви.

Възползвайте се от безплатната детегледачка

Не забравяйте, че благодарение на баба и дядо с партньорът ви ще може да поемете малко въздух и да пътувате само двамата, да отидете на парти, ресторант. Когато вие сте амбициозна жена, за която кариерата е от значение, подкрепата на родителите в тези моменти е решаваща. Благодарение на тяхната помощ ще имате възможност да работите спокойно над проектите си.

Черпете опит

И към това голямо щастливо семейство влиза и образът на свекървата. Тя е тази, която въпреки разногласията ще ви отмени в нощните дежурства край бебешкото креватче. Тя е тази, от която ще се учите и на това как се създава семеен уют. Изобщо голямото щастливо семейство, в което влизат и родителите, е постижимо, стига да има добра комуникация и търпимост един към друг.

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
li239 ( преди 10 години )
Здраве и красота