Интервюто за работа е деликатен и притеснителен момент, в който кандидатът за работа трябва да се представи във възможно най-добра светлина, за да бъде нает. Притеснението обаче може сериозно да обърка нещата. Но това не е най-лошото, което може да ви се случи.

Има някои неща, които никога не трябва да правите по време на интервю! В противен случай ще направите изключително лошо впечатление! Какво не трябва да правите?

Да бъдете груби

Ако се държите арогантно и демонстрирате грубо поведение, няма как да очаквате да направите добро впечатление! Дори по характер да сте по-остри, това не ви дава право да се държите зле с интервюиращия. Трябва да превъзмогнете егото си и да направите всичко възможно да сте по-мили.

Да не злословите срещу стария си шеф

Ако на въпрос: „Защо напускате старата си работа?“ отговорите с: „Защото шефът ми е тъпак!“, не очаквайте положително отношение към кандидатурата ви. На никого няма да вдъхнете доверие ако демонстрирате открито неприязън към бившите си началници. Същото ще се очаква и за позицията, за която кандидатствате, така че надали ще ви изберат при подобно поведение.

Отговаряте на мобилния си телефон

Няма нужда да обясняваме колко точно невъзпитано и неуважително е това действие. Разговорите могат да почакат поне още няколко минути!

Още по темата

Да кълнете и ругаете

Не се изпускайте и не употребявайте нецензурни думи, дори и на шега. Този небрежен подход ще подскаже на работодателя, че има вероятност подходът ви към работата да е също толкова неглижиран. Все пак в официална среда трябва да се демонстрира възпитано и отговорно поведение.

Да бъдете прекалено тихи или прекалено приказливи

Интервюто за работа е моментът, в който трябва да блеснете. Това е мигът, в който е необходимо да задействате всичките си положителни черти, да съумеете да се държите на положение и да изтъкнете добрите си качества. Затова не трябва да сте крайно пестеливи в думите, но не трябва и да изглеждате прекалено самохвалски. Ако трябва репетирайте вкъщи преди интервюто.

Не питайте за отпуски и бонуси

Това е може би най-омразният въпрос за всеки шеф! Вие работа ли търсите или време за ваканция? Всички ги интересува почивката, това е ясно, но поне не поставяйте тази тема на интервюто. Прави изключително лошо впечатление.

Не знаете нищо за компанията

Това си е същинска обида. Кой би предпочел вашата кандидатура, ако не знаете нищо за фирмата. Тогава не бихте могли да отговорите и на така често задавания въпрос: „Защо искате да работите при нас?“. Преди да се срещнете с работодателя, прочетете поне малко за компанията. Винаги е по-добре да сте информирани за позицията.