Семейство

3 най-чести проблема, с които се сблъскват двойките около Коледа

Проблем – Неговите или ваши роднини

11.12.2015г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Коледните и новогодишни празници наближават. Еуфорията около пазаруването и организирането на тържеството изострят максимално нашите емоции. За какво най-често се карате с партньора по време на празниците и как тази година да предотвратим конфликтните моменти? Вижте повече в следващите редове.

Проблем – пари и подаръци

На празници всички искаме да покажем своята любов към роднини, колеги и приятели, купувайки красиви подаръци. Но половинката ви или вие, смятате че Коледа е маркетингова измама и най-вече коледните намаления. От друга страна трябва да отделите средства за празничната трапеза, почивка, подарък на любимия човек и разбира се за нещо, което желаете да си купите от дълго време.

В даден момент тази еуфория се превръща в повод за конфликт с партньора, защото не сте на едно мнение за разходите по празниците.

Решението: Край на изненадите или поне на неприятнитеВажно е седмици преди коледното пазаруване да си направите план, в който да си разчетете разходите, без това да натоварва излишно бюджета ви, да ви стресира и да започнете новата година със заеми.

Лимитът на разходи е трудно решение, но при добро обмисляне може да стигнете до споразумение и да изкарате едни хубави празници.

Проблем – Неговите или ваши роднини

В динамиката на дните. често нямаме достатъчно време за своите роднини. Затова празниците са този момент в годината, когато всички се събираме. Обстановката изглежда красива и приказно, докато тъщата или свекървата не реши отново да покаже характер или друг член на семейството развали празника с неуместните си шеги. Тогава партньорите започват да се обвиняват взаимно и това определено помрачава празничното настроение.

Решението – Бъдете сплотени. Ако няма вариант да не се събирате с роднини на празничната трапеза, трябва да намерите алтернативно решение. Може да поканите ваши близки приятели, които със сигурност ще отвлекат вниманието ви от изказванията на свекървата и ще направят празника приятен.

Друг вариант е на определено време от вечерта да правите малки паузи, в които да оставате сами с половинката си, например да разходите кучето. Бъдете сплотени с любимия и погледнете с усмивка на събитието. Отново през определено време се отделяйте, обсъдете как върви вечерта, посмейте се и завършете разговора с прегръдка и целувка.

Проблем – Традициите

Представете си ситуация, в която вие или половинката ви иска да следва традициите на празника, но отново вие или любимият човек предпочита да прекара празниците гледайки филми, карайки ски или отдавайки се на друго любимо занимание. Искате да имате красиво коледно дърво, което да украсите заедно, да слушате празнична музика, да печете сладки.

Свързани статии

Но за любимия човек празниците са един лош спомен от детските години и всичко това му се струва ненужно. Мигновено тези разминавания в разбиранията на коледните и новогодишни празници се превръщат в повод за скандал.

Решението – Отделете време, за да помислите какво може да накара мрачната ви половинка да се почувства щастлива в този период на годината. Бъдете съпричастни. Важно е обаче, ако взаимоотношенията ви се окажат дългосрочни, той или тя също да прояви разбиране и да остави в миналото лошите спомени.

Снимка: istock

Коментирай
Свободно време