Семейство

Изтрийте тези „приятели“ от Фейсбук още сега!

Защо не ви трябват подобни персони във виртуалния кръг от приятелства?

03.02.2016г. / 14 30ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Фейсбук вече е част от живота ни. Някои хора не могат да се примирят с този фалшив свят от приятелства, други го приветстват, опитвайки се да се възползват максимално от неговите възможности, трети просто шпионират останалите без да споделят нищо за себе си, а четвърти изпадат в депресия, защото се сравняват с останалите си приятели. 

От който и тип да сте вие със сигурност имате приятели, които по някакъв начин ви бъркат в здравето. Вижте кои от тях трябва незабавно да изтриете:

Фукнята

Всеки има поне един приятел, който си умира да се фука за щяло и не щяло във фейсбук. Непрекъснато пуска снимки от пътешествия, купони, забавления, развлечения. Отстрани изглежда, че животът му е песен. 

Често причината за това поведение е именно дълбока потиснатост и ниска самооценка. Хората, които правят това търсят одобрението на околните, иска им се да покажат, че и на тях им се случват хубави неща в живота, а истината е, че животът им е обикновен и сив.



В много от случаите такива хора, които прекаляват с фукането чрез снимки и статуси са депресирани и с ниско самочувствие.

Спорещият

Приятелите ви, които винаги намират за какво да спорят, какво да критикуват под снимката ви или под поста, който сте публикували, просто не ви трябват. Изтрийте ги още сега!

Вярно е, че в спора се ражда истината, но когато някой го прави тенденциозно и непрекъснато, той просто търси за какво да се заяде. За какво ви е такъв „приятел“?

Пасивно-агресивният

Има хора във фейсбук, които непрекъснато привличат по негативен начин вниманието към себе си. Те занимават всичките си приятели с пускането на сърцераздирателни статуси, които имат за цел да предизвикат съжаление, коментар от страна на приятелите им, да привлекат внимание и да направят всички съпричастни към своите проблеми. 

Един, два пъти – добре, но ако това се повтаря непрекъснато, изтрийте тези приятели. Това са енергийни вампири, които смучат енергията ви дори през мрежата!

Геймърът

Едни от най-досадните приятели във фейсбук са тези, играещи постоянно на някаква игра и пращащи покани за какво ли не. Преценете дали тази „комуникация“ ви удовлетворява или не. Ако отговорът е по-скоро отрицателен, премахнете ги от списъка с приятели. Нямате нужда от игри на ферма, бонбони, аквариуми с анимирани рибки и подобни глупости.

Свързани статии

Отговорният родител

Да, семейството и децата са важни, но да потискаш някого с непрекъснатите си критики относно възпитанието, нормите, мирогледа, образователната система, социалните преимущества или липсите им и какво ли още не, свързано с отглеждането на децата е повече от досадно. 

Винаги се намират родители със свръхамбиции, които смятат за техен дълг да направят възгледите си публично достояние.

Шефът

Имате ли някой приятел във фейсбук, който е повишен в длъжност или пък управлява екип, бизнес или нещо подобно? А той хвали ли се непрекъснато със своите успехи, подходи към подчинените си, показва ли непрекъснато скъпите ресторанти, в които обича да обядва и марковите си дрехи и обувки, които му се налага да си купува, предвид високо заеманата длъжност?

За бога, изтрийте това парвеню от приятелите си! Не ви е нужен!

Снимки: iStock

Коментирай