Семейство

Кога един обичащ мъж напуска половинката си?

Партньорката му постига успехи

10.07.2016г. / 18 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Да се влюбиш е прекрасно. След несполучливи връзки понякога се иска кураж да споделиш емоциите и чувствата си отново. Истината е, че мъжете се влюбват по-трудно от жените. В една връзка винаги ще има моменти на неразбиране между партньорите, защото мъжете са от Марс, а жените от Венера.

И все пак в тези неразбирателства често жените допускат грешки, които могат да накарат един обичащ ги мъж да си тръгне. Вижте някои от тях.

Опитвате се да го промените

Една от най-честите грешки, допускани от жените е това да се опитват да променят партньора си. Понякога всичко се случва с една агресия в тона, понякога има заплахи за раздели. Вместо да помогнат на мъжа си да доразвие своите позитиви, те смачкват самочувствието му.

Партньорът им започва да вижда в себе си все повече недостатъци, усеща, че не може да бъде себе си без разрешението на нежната си половинка. Когато жените обезсилят мъжете си, мъжете намират винаги изход и решават да си тръгнат.

Алберт Айнщайн казва: „Мъжете се женят за жените с надеждата, че никога няма да се променят. Жените се омъжват за мъжете с надеждата, че ще се променят. Неизменно двамата са разочаровани.“

Партньорката му постига успехи

Според проучване проведено от учени от Университета на Флорида, мъжете изпитват огромен удар върху самочувствието им, когато техните партньорки постигат успехи, дори и когато те не са в пряка конкуренция.

Това важи с голяма сила за тези мъже, които не са успели на този етап да постигнат успехи в целите си, въпреки да чувстват, че заслужават да бъдат на по-високо социално стъпало. Ето каква е причината много мъже да си тръгнат. Не могат да приемат да се радват и гордеят с постиженията на половинката си.

Разбира се има и изключения, в които мъжът постига успехи в кариерата и бизнеса, но не желае да бъде засенчван от постиженията на партньорката си.

Липса на интимност

Вярвате или не, мъжете жадуват за интимност точно толкова, колкото жените. Но представителите на силния пол определено не обичат да се молят за нея, когато любимата им ги игнорира по някаква причина.

Под интимност се разбира не само седмичният секс. Това са милванията, гушкането, целувките с повод и без повод, комплиментите и милите думи. Когато една жена твърде дълго избягва секса с партньора си и не показва близост с него не само физически, но и емоционално, той избира да си тръгне. Замислете се, вие дали бихте могли да живеете без интимност?

Той е сравняван с други мъже

Както за жените, така и за мъжете е досадно да бъдат постоянно сравнявани с други мъже от предишни връзки. Започне ли жената да говори за бившите си, това е началото на края за нейната връзка.

Мъжете не искат да слушат анализи на минали любови. Така не се чувстват значими, единствени и достойни. Още по-неприятно е, ако той бива сравнен с мъжа на приятелка на партньорката си.

Мъжете искат да знаят, че са достатъчно за своята любима, че могат да ѝ дадат това, от което се нуждае.

Свързани статии

Емоционално зависим

В една връзка всеки трябва да има своето лично време и пространство. Това важи с пълна сила за мъжете, които понякога се нуждаят от време, в което да бъдат с приятели, да се отдадат на хобито си.

Когато един мъж започва да усеща, че губи свободата си, той би предпочел да напусне тези взаимоотношения, отколкото да се чувства ограничен. Емоционалната зависимост бързо гаси искрата на любовта, смисъла на връзката.

Колкото и да обича своята половинка, никой мъж не би искал да се усеща като в капан.

Снимки: istock

 

 

Коментирай
34 rate up comment 0 rate down comment
Сашка ( преди 7 години )
Ако една жена прави страхотни ***,няма от какво да се притеснява.Жената колкото и да обича мъжа си,колкото и да е красива,ако не му дава хубав секс,той го търси другаде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар