Семейство

Неща, които всяка жена трябва да направи сама!

Не се страхувайте – няма от какво!

01.08.2016г. / 10 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка силна и независима жена трябва да уважава себе си. Колкото и грижи да има към семейството си, тя трябва да се научи да отделя време и за себе си. Когато осъзнаем, че ние сме най-важните в собствения си живот ще започнем да се уважаваме повече, да се почитаме, да се чувстваме по-уверени и способни да се справим с всичко.

Няма значение дали сте обвързана или сингъл – има неща, които всяка жена трябва да направи поне веднъж в живота си сама. Не става дума за нещо кой знае какво приключенско. Дори простичките неща от живота могат да ни вдъхнат сила, ако се осмелим да ги направим сами!

Отидете на почивка

Много жени не отиват на почивка, защото ги спира мисълта, че са сами. Дори да имате семейство, това не пречи задължително да си починете сама на място, което означава много за вас.

Ако дръзнете да се решите да пътувате сама с мислите си, ще се убедите колко добре ще се почувствате след това. Ще имате време да се отпуснете, да се насладите на почивката, да видите нещо ново, да размишлявате, да се преродите емоционално!

Разходете се сама в собствения си град

Като се замислите, малко от нас познават добре собствените си градове. Ако ви дойдат гости от друг град или от чужбина къде бихте ги завели? Наясно ли сте със забележителностите и историята на града си?

Не само по тази причина е добре да се осмелите да се превърнете в турист в собствения си град. Това ще ви разсее от сивото ежедневие, ще научите нещо ново, ще опознаете още по-добре мястото, на което живеете, може и да срещнете нови и интересни хора – кой знае!

Отидете сама на ресторант

Всяка жена трябва да не се притеснява да отиде на ресторант сама. Щом мъжете го правят, защо не и вие?

Освен това, ако отидете сама ще почувствате независимостта си, ще изберете онова, което ви се яде, ще платите сметката сама, а и няма да се притеснявате за това какво ще си кажете със събеседника си, независимо дали ви е близък или не.

Отидете на кино

Кой е казал, че за кино или театър задължително е нужна компания?! Нито ще се грижите за това дали ще намерите свободни места едно до друго, нито ще се съобразявате с чуждия вкус при избора на филм или постановка.

Същото важи и за концертите – отидете сама на концерт на любимата си група без да ви мигне окото! Ще си изкарате страхотно!

Свързани статии

Отидете на парти

Смущавате се да отидете сама на парти? Не отивате никъде без мъжа или гаджето си? Защо е необходимо да спазвате тези старомодни окови при положение, че живеем в 21 век?

Самостоятелното ходене по партита е начин да създадете нови контакти, да разширите социалния си кръг и да добиете нови възможности освен да се забавлявате. Невинаги можем да се държим по един и същи начин пред близки и по-далечни хора.

Затова разчитайте малко на собствената си самостоятелност и я бранете! Тя ви е нужна!

Снимки: iStock

Коментирай