Семейство

Как миенето на зъбки да се превърне в приятна игра?

Една креативна идея

16.02.2017г. / 15 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

За всеки родител от съществено значение е да възпита добри навици в децата си. Личната хигиена е един от тях. За малките миенето на зъбките почти винаги е на заден план. Колкото и да се опитваме да го направим забавно, понякога е трудно да ги накараме да бъдат постоянни.

Ето защо трябва да бъдем креативни, да разговаряме с децата и да им обясняваме. Един татко е намерил начин да направи миенето на зъбки любимо занимание за децата си. За да бъде в помощ на много други родители, той споделя идеята си в социалните мрежи. Това, което трябва да направите е да намерите в интернет рисунка на зъби.

След това я принтирайте и поставете в прозрачен джоб. Тъй като всяко дете обича да рисува, поканете и вашите. Върху джоба нарисувайте с флумастери човечета върху всяко зъбче. Сега дайте свобода на фантазията си и обяснете на малките как, когато не мият зъбките си, върху тях се закачат дяволити малки човечета, които нарушават тяхното здраве, появяват се кариеси и т. н.

Свързани статии

Следващата стъпка е да им дадете по една четка за зъби, с която да почистят зъбките от картинката. Тъй като изображението е прибрано в прозрачен джоб, лесно ще може да се почисти. Може да дадете на малките флумастери и те да нарисуват върху всяко зъбче от лошите човечета.

Така чрез забавление и комуникация, децата ще разберат, че миенето на зъбките е важно не само за красотата, но и за тяхното здраве.

Снимки: Facebook

Коментирай