Семейство

Полезни трикове, когато детето е болно

Няколко идеи как да облекчите състоянието на болното дете

03.10.2017г. / 12 32ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички родители обичат децата си, но това, което ги мъчи най-много е, когато малчуганите боледуват. Няма родител, който да понася това с лекота. Всеки път, когато мъничето е болно, нашето сърце се раздира от притеснение и страхове. Няма как това да се промени, но има няколко важни принципа, които трябва да следваме и така да направим лечебния процес по-лек за нас и за децата.

Отвара за повишаване на имунитета

Вижте някои медицински трикове:

Следете внимателно дозите на лекарствата

Когато курсът на лечение включва няколко медикамента, често се случва да се чудим дали сме дали от това или онова лекарство, да се притесняваме дали не сме повторили или пък пропуснали дозата. За да избегнете това притеснение всеки път, когато детето е болно, направете си таблица с всички лекарства и часовете, в които трябва да се дават. Отбелязвайте всеки един прием в таблицата и така ще си спестите поне едно от притесненията в този период.

6 напитки за силен имунитет

Облекчете болката в ушите

При малките деца един от най-уязвимите органи са ушите. Често дребосъците страдат от възпаления на ушите, а болките са нетърпими. За да облекчите неприятното усещане на детето, ето един изпитан трик. Сложете в един чист чорап хималайска или морска сол. Капнете върху тях 2 капки етерично масло. Загрейте пакета на средна температура за няколко минути, след което допрете чорапа до ухото на детето. Преди това опитайте на себе си, за да усетите дали чорапът не е прекалено горещ. Минералите в комбинация с топлината ще облекчат болката в ушите. Това е полезен трик и за възрастните, които имат синузит, могат да го приложат върху синусите.

9 навика, вредящи на имунната система

Безболезнено махане на лепенка

Едно от най-неприятните неща, когато детето има рана и лепенка е нейното премахване. Всички знаем каква е болката, макар и краткотрайна, децата искат да я избегнат всячески. Ето един лесен трик: комбинирайте малко сода за хляб с вода и я нанесете върху раната. Сложете лепенката отгоре и когато дойде време да я махнете, ще стане с лекота.

Билки за мощен имунитет

Облекчете настинката с топла вана

Когато дребосъчето е болно, може да се опитате да облекчите състоянието му с топла вана. Освен че ще го ободри, парата от топлата вода ще му помогне да диша по-добре. Разбира се, важно е да го подсушите много добре след банята, за да избегнете втрисане.

Дръжте главата на детето по-нависоко, когато спи

За да му помогнете да диша по-леко, когато е болно, повдигнете матрака, на който спи с 30-40 градуса нагоре. Така секретите в носа няма да се стичат към гърлото.

Любов и прегръдки

И не на последно място по важност е да сте близо до детето, когато е болно. Гушкайте го, обгрижвайте го, ако е бебе и го кърмите още, правете го по-често. Това ще го успокои много повече от всякакви медикаменти.

 

Коментирай