Семейство

5 неща, които е добре да казвате на съпруга си

Покажете му, че го цените

09.11.2017г. / 15 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаем, че мъжете и жените са напълно различни. Има обаче неща, от които се нуждаят и двата пола в любовта. Дамите се нуждаят от повече романтика, ласки, споделени емоции и т.н. Но какво имат нужда да чуят господата?

Вижте 5 неща, които е добре да казвате/показвате на съпруга си. 

Покажете му, че имате нужда от него

Знаем, че независимостта е важна за жените и често се опитваме да се докажем в тази светлина на половинките си. Но е важно съпругът ви да вижда, че вие наистина се нуждаете от него, всеки ден.

Ако покажете, че сте твърде независима, може да го накарате да се чувства несигурен. Ето защо с действия му покажете, че неговата подкрепа и помощ са много важни за вас. Не забравяйте, че вие сте едно цяло. 

Той е секси...

Точно както жените трябва да чуват, че са секси, така и мъжете имат нужда от комплиментите на любимата жена. Емоционалното привличане е важно, но физическото също. Правете му често комплименти, казвайте му колко е привлекателен за вас. Това ще укрепи доверието помежду ви и ще помогне на романтиката в отношенията ви.

3 правила за добра комуникация в една връзка

Докато сте в неговата компания, флиртувайте по-често. Използвайте нещо като таен код с думи, за да му кажете, че е секси. Жените често се оплакват, че не получават комплименти от мъжете си, но не се замислят колко често те отправят такива към тях. 

Покажете му, че го цените

В една връзка, всеки се нуждае от това да бъде оценен от половинката си. Животът ни е твърде динамичен и често не забелязваме или забравяме да покажем колко много ценим усилията на другия. Ето защо не забравяйте да покажете и на вашия съпруг, колко много цените това, че ви е отменил в домакинската работа, за вечерята, която ви е приготвил и т.н.

Благодарете му, направете някакъв малък жест към него. Той ще го оцени. Освен това няма да крие в себе си положителните оценки към вас. 

На свекървата с любов!

Споделете, че ви липсва

Със сигурност има дни, в които по-често се сещате за съпруга си по време на работа. Да споделиш на някого, че той ти е липсвал, винаги ще си остане част от любовта. Може да му изпратите съобщение през деня или когато се видите вечерта у дома, чуете се по телефона, да споделите вашите емоции.

Споделянето, че ви е липсвал е добро начало на един хубав разговор в края на деня, да си разкажете как е минал за всеки от вас. Това е част от добрата комуникация, без която щастливият брак не може. 

Свързани статии

Признайте, когато грешите

Трябва да можем да признаем собствените си слабости, грешки. Отнема много усилия, за да кажем, че се намираме в труден емоционален период или че сме сбъркали в нещо към другия.  Самооценяването е важно, тъй като помага на връзката.

Извинението е важна стъпка, която е и поучителна за другата страна, която напомня, че и тя е редно да поиска прошка, когато сбърка.  Признавайки, че грешите, няма да се почувствате зле. Това показва сила и само може да ви сближи със съпруга ви. 

Снимка: istock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 6 години )
zaduljitelni sa , ne samo pojelatelni takiva detaili , tova hrani obi4ta i na dvamata kogato e iskreno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар