Семейство

4 неща, които са важни преди да стъпите в брак

Управление на емоциите

16.03.2020г. / 10 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка:istock

Снимка:istock

Усещането, когато срещнеш подходящия партньор, не може да бъде заменено. За да се развие една връзка, която по желание на двойката може да продължи в брак, е необходимо партньорите да овладеят някои умения, за да бъде бракът по-здрав и щастлив. Те са четири, вижте кои.

Управление на емоциите

Като деца изпитваме емоции, които рядко можем да контролираме. Като възрастни индивиди, ние вече осъзнаваме редица неща в живота край нас. Много е важно да се научим да се справяме със своите емоционални изблици, особено тези на гняв. Повишаване на тон, даване на свобода на отрицателните емоции, взимане на емоционални решения, могат да са пречки за една връзка.

4 златни правила за връзките от специалисти

Общуването е ключово

Това как общуват партньорите е от съществено значение за всяка сериозна връзка или брак. Трябва да се научите да говорите максимално тактично, особено когато проблемът е нещо, което ви притеснява, и да слушате по начин, който поддържа добра комуникация с любимия човек. Отхвърлянето на това, което споделя вашият партньор, отричането на това, което чувате с „но“, или пренебрегването, вместо да усвоявате това, което чувате, ще бъдат основата за бъдещи брачни проблеми.

Как да преодолеем трудните моменти във връзката

Разрешаване на конфликти

Всички двойки имат разлики в общуването, но има нещо, което е ключово за щастието на всяка една и това е начинът, по който разрешават конфликтите си. Без значение дали спорът помежду ви е провокиран от това какво ще гледате или е нещо по-сериозно като къде да живеете, как да се справите с финансов, интимен проблем, много е важно качеството на комуникацията.

Истината е, че успехът на брака идва не в намирането на подходящия човек, а в способността и на двамата партньори да се приспособят един към друг.

Бъдете позитивни

Това също е в основата на щастливата връзка. Когато се смеете на шегите на любимия човек, когато се съгласявате с негово мнение, вие изразявате благодарност, предлагате му позитивност. Позитивното отношение във връзката, осъзнаването, че не трябва да задълбавате в малките неща, осъзнаването, че трябва да се подкрепяте в трудни времена, са ключови за щастието ви.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати