Семейство

6 признака, че сте психически силна личност

Адаптирате се към промените

11.02.2021г. / 17 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Животът постоянно ни поставя в ситуации – положителни, отрицателни. Всички те са опит, който ни оформя по определен начин като личности. Едни са по-плахи, други пък се отличават с решителност, твърдост и други качества, които ги определят като психически силни хора. Дали вие може да се наречете такива, вижте в следващите редове.

Умеете да поддържате баланс между емоциите и логиката

Това ясно си проличава в ситуации, които провокират нашите емоции, без значение дали ситуацията е повод за радост, гняв или тъга. Тогава почти винаги има реакция от наша страна, вземане на решение. Ако сте психически силна личност, ще знаете как да балансирате емоциите и логиката при взимането на тези решения, а не едното да надделява над другото.

5 съвета от тесногръди хора, които да не следвате

Прекарвате времето си продуктивно

Дори свободното. Лесно можем да намерим оправдание, за да не свършим някакви задължения, да ги протакаме във времето. От друга страна, психически силните хора се фокусират върху това, което наистина искат и избягват да губят времето си за непродуктивни дейности, не отлагат задължения, за да не им се натрупват във времето.

Адаптирате се към промените

Още нещо, което отличава психически силните хора от останалите е тяхната адаптивност към новите обстоятелства. Докато повечето хора се противопоставят на промените, устойчивите личности успяват да се фокусират върху това как възможно най-добре за тях да се нагодят към променящата се реалност.

4 мисловни капана, които ни вредят

Учите се от грешките си

И не им позволяват да ги откажат от постигането на мечтите им. Но психически силните хора не се опитват да се измъкнат с оправдания или да прикрият грешките си. Те работят в посока подобряване на себе си.

Свързани статии

Не завиждат на чуждите успехи

Това е един от най-големите признаци, че една личност е психически устойчива. Не всеки може да поздрави дори и близък приятел, който има повод за радост. Ако чуждият успех не ви дразни, а ви мотивира да развивате себе си, това означава, че сте силна личност.

Живеете и вземате решения според вашите ценности

Психически силните личности имат своите ценности за живота и не се отказват от тях. Знаят кое е приоритет за тях, знаят кога и как да взимат решения. Не на последно място, държат на думата си.

По материали от brightside.me

Коментирай