Семейство

13 мантри за трудните моменти

Нищо не е постоянно, нито хубавото, нито лошото

26.02.2021г. / 09 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сме изправени пред предизвикателства, мислите ни приличат на бойно поле. Често под влияние на емоции, тръгваме в грешна посока. Отчаянието, с което се събуждаме, пречи да бъдем щастливи. Хубаво е, че в тези мигове имаме тези 13 мантри, които можем да си казваме.

1. Не търсете ваканция, връзка, пари или работа, за да бъдете щастливи. Щастието е нагласа, начин на мислене, колкото и да не ви се вярва, настройката на нашите мисли е много важна.

2. Научете се да казвате „не“, за да се погрижите за личния си комфорт.

3. Проблемите са прекаленото мислене и прекаленото анализиране, което правите с проблема.

4. Никога не насилвайте нищо. Не се задържайте с неща, които са извън вашия контрол.

Притча за бащата

5. Погрешно е да сравнявате напредъка си с този на другите. Всички се нуждаем от собствено време, за да изминем собственото си разстояние. Фокусирайте се върху вашите цели.

6. Не забравяйте, че търпението е израз на увереност, приемане, спокойствие и вяра в собствените ви способности. Това е знак за сила. Практикувайте го всеки ден.

7. Не забравяйте за вашите положителни ежедневни ритуали.

5 начина да бъдете по-добър приятел

8. Когато настъпят промени, вместо да се плашите от тях, припомнете си, че не най-силните или най-умните оцеляват, а тези, които най-добре могат да управляват промяната и да бъдат гъвкави спрямо нея.

9. Когато следващия път допуснете грешка или решите, че сте се провалили в нещо, тогава си напомнете, че всички се проваляме, а провалите не ни определят като личност. Разбира се, важно е да се учим от тези ситуации.

10. Нищо не е постоянно, нито хубавото, нито лошото.

Свързани статии

11. Всеки ден, след като се събудите, вие избирате дали да бъдете позитивни и свободни или да се затворите в негативни мисли и емоции.

12. Когато някой е груб с вас, иска да ви нарани, манипулира, просто го подминете с усмивка. Така няма да отнеме от вашата енергия.

13. Понякога човек трябва просто да се отпусне и да има вярата (но не да бездейства), че нещата ще се получат.

Снимка: iStock

Коментирай