Семейство

6 будистки правила за любовта

Обидата се спира с любов, а не с обида

03.03.2021г. / 18 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато търсим утеха, решение, мотивация, любов, винаги се обръщаме към мъдростите. В тези думи често намираме отговорите, от които се нуждаем. Днес споделяме 6 будистки правила за любовта.

Ако наистина обичате себе си, никога не бихте могли да нараните друг

Това е първата стъпка от истинското намиране на любов. Да осъзнаете, че трябва да обичате себе си. Когато започнете да се обичате, вие ще създавате здрава основа за трайна връзка с някого. Когато обичате истински себе си, виждате отражението на тази любов в някой друг. Това е така, защото всички сме свързани духовно.

8 урока на Буда за щастието

Мирът идва отвътре. Не го търсете извън вас

Някои хора вярват, че някой или нещо може да им даде вътрешен мир и любов, от които се нуждаят. Но това не е така. Според източната философия, когато правите това, вие се настройвате за евентуално разочарование. Това е така, защото всичко е мимолетно. Емоционалното щастие идва и си отива като вятъра, докато истинското щастие идва от състоянието на битието – случва се естествено отвътре. Когато забележите колко пълни се чувствате отвътре, тогава може да предложите съдържание на една връзка.

Обичайте целия свят, както майката обича единственото си дете

Това означава, че е хубаво да даряваме любов и на други хора, а не само на своите близки. Да сме емпатични. Самият акт на правене на нещо хубаво за някого ни кара да изпитваме повече щастие, любов. Това ни помага и много в изграждането на любовна връзка.

7 правила на любовта от Хули Леонис

Каквито и думи да изговаряме, трябва да се подбират внимателно, тъй като хората ще ги чуят и ще бъдат повлияни от тях за добро или зло

Нашите настроения се проектират върху останалите и това най-често са хората в най-близкото ни обкръжение. Когато им казваме негативни думи, това сериозно може да навреди на любовната ни връзка и на способността ни да създаваме силни взаимоотношения.

Свързани статии

Обидата се спира с любов, а не с обида

Следващия път, когато се окажете в ситуация, в която някой/партньора ви се опитва да ви нарани, да ви обиди, спомнете си, че винаги има опция как да реагирате. Избирайки да не отвърнете с лошо, може да спасите връзката си. Освен това реагирането с гняв само прави ситуацията още по-сложна.

Щастието никога няма да дойде при онези, които не успеят да оценят това, което вече имат

В любовта един пример за тези думи е как единият или двамата партньори оглеждат, за да проверят дали „тревата е по-зелена от другата страна“. Постоянно има подсъзнателно желание да проверят дали могат да намерят по-добър от настоящия си партньор.

Снимка: iStock

Коментирай