Семейство

5 утвърждения за повече щастие

Приемам всички пречки и предизвикателства в живота си

04.07.2021г. / 05 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какъв според вас е ключът към вътрешния мир, постигането на щастие, според разбиранията за такова? Въпреки че няма как да сме постоянно позитивни, а и не бива, защото в противен случай ставаме жертва на токсичната си позитивност, нашите мисли са утвърждение. За хубавото или лошото, според това, как избираме да играем с тях. Защото животът често е като игра, която има различни нива, понякога ни връща назад или минаваме през едно и също, докато не вземем поуките. Едно е сигурно – негативните мисли ни пречат. Затова се нуждаем от положителни утвърждения, като тези:

Избирам да мисля положително, докато негативността напуска тялото ми

Това утвърждение, казвайки си го или мислейки си го често, ни помага да бъдем много по-позитивни към живота. Усещаме се значително по-леко, сякаш сме се освободили от някаква тежест. Така положителните емоции засенчват токсичните, дори в трудни мигове.

3 магически карти разкриват как да се сбъднат желанията ви

Всеки път когато поемам въздух, се стремя да издишам негативност

Това е чудесен начин да си помогнете в стресови ситуации. Ако имате възможност се усамотете за няколко минути. Вдишвайте и издишвайте. Дълбоко, бавно, мислейки си, че с издишването вие премахвате от себе си всякакви отрицателни неща.

14 мъдрости от Изтока

Приемам всички пречки и предизвикателства в живота си

В живота нищо не е постоянно. Понякога пред нас е цикъл от сложни ситуации, забавяния на цели, спънки, отлагане на мечти. Когато се противопоставяме на всичко това, ние губим кураж, униваме, лошите мисли се настаняват трайно в съзнанието ни. Но когато приемем случващото се, ние имаме мотивацията да не се отказваме. Подготвяме се за хубавото, за промяната, имаме силите да продължим напред.

Свързани статии

Изпълнен/а съм с положителност

Казвайки си това утвърждение или мислейки си го, повярвайте, че ще бъде точно така. Нашите мисли се трансформират в действия. Може би е необяснимо донякъде, но те имат силата и да привличат определена енергия към нас. Когато си мислим, че положителното надделява в живота ни, без да усетим, започваме да привличаме към себе си хубави събития. И обратното.

Притча за тишината

Всеки нов ден е нов шанс за мен

Да сбъднете мечтите, да се усмихнете, да не повторите грешка, да започнете нещо хубаво и ново, да се разделите с лош навик, токсични хора и мисли. Чудесно утвърждение за старт на деня. Дори и нещата да не вървят, пак ще се чувствате по-добре, отколкото ако посрещнете изгрева с негативни емоции.

Коментирай