Семейство

Счупеното огледало носи 7 години лош късмет. Наистина ли?

Купете си ново

07.07.2021г. / 11 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Суеверни ли сте? Някои хора са повече, други уж казват, че не са, но когато видят черна котка на улицата бягат бързо от нея. Някои суеверия нямат обяснение, но пък ще се съгласите, че може би няма човек, който да не спестява хубава новина за себе си пред хора, за които усеща, че носят негативни вибрации. Обичаме да държим в дома си или чантата си малки амулети за късмет, а това, което ни плаши повече от черната котка на улицата на дата 13 и особено в петък е счупеното огледало.

Фъншуй растения за любов, късмет, успех, пари

Без значение дали е огледалото от дамската ни чанта, козметично или някое друго в дома, първото нещо, което връхлита в мислите ни, ако то се счупи е 7 години лош късмет, нещастна любов. За по-суеверните хора, това е пълен ужас. Започват да правят различни ритуали за разваляне на лошия късмет, които включват хвърляне на сол през рамо, завъртане 3 пъти около себе си, изхвърляне на огледалото в течаща вода и какво ли още не.

Откъде тръгва суеверието за нещастието, което ни носи счупеното огледало?

Според някои източници стъкленото огледало е измислено за първи път от римляните, които заедно с гръцката, китайската, африканската и индийската култури вярвали, че огледалото има силата да отнеме част от душата на човек. Според древните римляни на всеки 7 години животът на човек се обновява и ако някой счупел огледало се вярвало, че ще трябва да изтърпи 7 години нещастие, преди животът му да се подобри.

Пролетно прочистване на енергията в дома за повече баланс

В някои други култури още преди хилядолетия е имало вярването, че в огледалото човек отразява своята душа, а счупването му се смятало за нараняване на душата.

В древен Китай огледалата са били мощни талисмани, използвани за прогонване на злите духове, а други култури са вярвали, че могат да донесат любов и просперитет.

Свързани статии

Какво да правим, ако счупим огледало?

Най-напред бъдете внимателни в разчистването на парчетата, за да не се нараните. Не е хубаво да се държи счупено огледало в дома, дори пукнато, защото може да се дочупи след време и да ви нарани.

Също така, според фъншуй, повредени предмети в дома, пречат на щастието ни. Купете си ново огледало! По-красиво и функционално. Забравете за лошите мисли и настройки, защото мислите се материализират. Ако все пак, дори да не искате, мислите за вашето счупено огледало, мислете позитивно, че с това счупване сте прогонили лошото от живота си.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
ЕЛЖБЕТА ( преди 2 години )
За голямо съжаление е вярно - изпитах го на собствен гръб !Седем години и ден не по-малко!ПЪЛНА САМОТА И ПУСТОШ!ЗАТОВА ВНИМАВАЙТЕ МНОГО !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар