За дома

5 неща, за които ще съжалявате, ако ги изхвърлите

Може да ви потрябват, а може да имат сантиментална стойност

11.06.2021г. / 10 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма нищо по-хубаво от това да прочистите дома си от стари и неизползваеми вещи, които не ви вършат работа, събират прах и само задръстват пространството вкъщи с излишната енергия. Въпреки това обаче има някои неща, които е по-добре да не изхвърляте. Ако го направите, може и да съжалявате след това. Ето кои са тези неща, които може да ви влязат в употреба и е по-добре да запазите.

9 неща, които да не изхвърляме в канала

Важни документи

Когато прочиствате мястото, на което съхранявате документи, вероятно се намират и такива, които са невалидни или не ви вършат повече работа. Бъдете изключително бдителни, когато изхвърляте стари документи, защото може погрешка да изхвърлите нещо, което ще ви трябва в бъдеще. Изхвърляйте само такива, за които сте сигурни, че няма да ви трябват по никакъв повод. В противен случай може да имате неприятности.

Ръкописни писма от стари връзки или приятели

В днешно време си пишем дигитални бележки, съобщения, писма, имейли. Ако имате хартиени писма и картички от стари любови или приятелства от ранните ученически години, не бързайте да ги изхвърлите. Някой ден може да съжалявате за това, защото тези спомени имат сантиментална стойност и будят усмивка, когато някой ден ги откриете в шкафа.

10 неща, които да изхвърлите през новата година

Снимки на семейство и приятели

Снимките са спомени за отминали дни, безвъзвратно останали в миналото, които никога няма да се повторят. Хората на тези снимки никога няма да изглеждат по същия начин, по който са изглеждали, както и вие. Не изхвърляйте старите си снимки, особено ако те са свързани с радостни спомени, за някои от които дори сте забравили. Разглеждането им е чудесен начин да се върнете към любими моменти с любими хора.

Неща в кухнята, които трябва да изхвърлите веднага

Свързани статии

Остатъци от боя

Когато боядисвате нещо вкъщи, правите ремонт, освежавате стени или мебели, е трудно да прецените колко точно боя да вземете, така че хем да ви стигне, хем да не ви остане излишно количество. И както знаем, по стените винаги остават отпечатъци, петна, зацапвания, които някои ден ще ви се иска да прикриете. Ако имате малки деца, този ден може и да дойде по-скоро, отколкото бихте желали. Ако запазите остатъците от боя ще ви е по-лесно да прикриете петната без да си личи. Прехвърлете боята в по-малки контейнери с плътно затварящи се капаци. Така ще намалите количеството въздух, което може да развали боята.

Защо не трябва да изхвърляте конците на бананите?

Съдове за готвене

Съдовете за готвене и кухненските пособия винаги са от полза. Дори да не ползвате всички еднакво често, все някога някои от тях може да ви потрябват. Не бързайте да изхвърляте сервизи, които са ви подарък. Винаги може да ви изненадат гости, за които да са подходящи именно показните ви комплекти, например.

Коментирай