Семейство

Триковете на крадците, с които ни отмъкват телефона или портфейла

Ето как да се предпазите

19.10.2021г. / 06 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Живеем динамично, все бързаме за някъде... Сутрин, вечер, гоним графици, планираме наум следващия ден... Идеалният профил за джебчиите, които ни дебнат навсякъде. Те имат своите трикове, с които често успяват да измъкнат вещи от нас. Вижте някои от тях.

Да подържите нечие бебе

Един трик, с който лесно могат да измъкнат от вас пари, телефон. Внимавайте с подобни молби, отправени ви от непознати хора, особено ако се разиграе сцена, сякаш бебето ще падне всеки момент от ръцете на майката/бащата. Ако все пак искате да помогнете, а и разбира се, някой може да се окаже наистина в нужда, то имайте едно наум за личните си вещи.

4 фъншуй талисмана за красота и щастие

Трик със счупена камера на телефон

Може би ви се е случвало някой да ви помоли да го снимате? Бъдете внимателни с подобни молби. Много е вероятно да установите, че апаратът, който ви подават е развалена камера. Опитвайки се да го върнете на собственика, той започва да ви обвинява, че вие сте нанесли тези щети и трябва да ги заплатите или докато се изяснявате, той или спътникът му може да ви измъкнат портмонето или вашия мобилен.

Тест с картини разкрива какво ви липсва в живота

Внимавайте на ескалатори и в асансьори

По тези съоръжения винаги има доста хора, особено ако са в търговски обекти, метро. Ако носите раница, голяма дамска чанта за рамо, винаги ги дръжте пред себе си, а не на рамото или гърба, когато ползвате ескалатори и асансьори. Без да усетите може да ви пребъркат.

Защо животът ни е объркан?

Побутване в обществения транспорт

Бъдете внимателни, ако носите телефона или портфейла си в задния джоб на панталона/полата. Крадците използват два пръста, за да ги измъкнат, като пръстите се разполагат така, че да опишат буквата „V“. Леко бутване по дупето, задната част на коляното, все пак е трафик, има хора, шофьорът спира рязко... И така жертвата и не разбира, че е ограбена.

Свързани статии

Трикът „парче хартия“

Представете си ситуация, в която сте в заведение, мобилният ви е на масата и към вас се приближава човек, който оставя нещо на масата – оферта, картичка, предмет за закупуване, под претекст, че се намира в неравностойно положение. При взимането на вещите си обратно от масата ви, може да вземе и мобилния ви. Бъдете наблюдателни, тъй като сред наистина нуждаещите се има и крадци.

Тест с 4 врати разкрива как се чувствате на този етап от живота си

Помощ в супермаркета

Бъдете внимателни кой ви я иска. Докато някой ви пита къде може да намери определен продукт или да му помогнете с написаното на етикета, понеже си е „забравил“ очилата, друг човек, с когото действа в комбина, може да измъкне портмонето ви или телефона от чантата ви, особено ако тя е поставена в количка за пазаруване. Или пък питащият да има метната дреха на ръката си и така да прикрит как пребърква чантата ви, докато вие съдействате.

По материали от brightside.me

Коментирай
Свободно време