За дома

Как да привлечете богатство и просперитет в дома според фъншуй

Специфична подредба, която помага за материално благосъстояние

12.10.2021г. / 13 23ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Фъншуй може да ви помогне да подобрите живота и енергията си. Подредбата на дома според стандартите на тази древна китайска наука може да допринесе за подобряване на материалното и емоционалното ви благосъстояние. Цялостната идея на фъншуй е да създаде по-благоприятна атмосфера в дома, която да направи енергията не само в него, а и в самите вас по-позитивна.

Фъншуй съвети за уютен и хармоничен дом

От значение е как ще подредите дома си, какво ще поставите като акцент в него, какъв ще е изборът на цветове и материали.

Фъншуй помага в различни аспекти от живота. Ако искате да имате по-добро материално и същевременно емоционално благосъстояние, ето как трябва да подредите дома си.

Открийте и активирайте зоната на богатството

За да откриете зоната на богатството в дома ви, застанете на прага на дома си и се обърнете навътре с лице към вътрешността на дома. Крайният ляв ъгъл на дома, погледнат от тази гледна точка, е зоната на богатството. За да я активирате и за да ви носи тя и изобилие и просперитет, украсете я със зелени растения, поставете в нея елемента дърво, който се свързва с успехите в материалното състояние и растежа, новото начало.

Фъншуй съвети за спалнята за добър сън и повече любов

Отглеждайте дървото на парите

Дървото на парите ще ви помогне да насочите енергията към подобряване на материалното ви състояние и постигане на повече успехи. Поставете го в зоната на успеха и просперитета.

Боядисайте входната врата в червено

Входната врата е съществен елемент във философията на фъншуй. През нея енергията навлиза в дома ви и го изпълва, протича през него и излиза свободно. Изборът на цвят за входната врата е от решаващо значение за това дали ще имате материални успехи или не. Червеното е цвят, който привлича благата, помага за трансформиране на енергията и прави така, че материалното състояние в живота ви да се подобри с лекота.

Добавете цитрин

Цитринът е минерал, който подпомага изобилието и разширява възможностите за подобряване на материалното богатство. Поставете цитрин на бюрото си, в зоната на богатството в дома, за да активирате тази енергия. Цитринът допринася и за подобряване на кариерните възможности.


6 прости начина да използвате фъншуй в дома си

Свързани статии

Винаги дръжте купа с портокали и мандарини

В китайската култура портокалите са символ на късмет, просперитет и богатство. Портокалите са източник на положителна и много активна енергия. Техният наситен оранжев цвят прави енергията в дома по-утвърдена и разположена към благоприятстване на условията за забогатяване. Пресни портокали можете да поставите върху кухненския плот, на масата в хола, в ъгъла на богатството в дома. Това ще подпомогне изобилието в живота ви.

Фонтани на богатството

Водата е елемент, който представлява водната стихия, която в китайската култура се свърза с изобилието и плодородието. Водният фонтан вкъщи, особено разположен до входа на жилището, помага за подобряване на благосъстоянието в дома. Той насърчава навлизането на богатството във вашия дом. Ако решите да поставите малък фонтан в дома си, постарайте се никога да не допускате водата в него да пресъхва.

Най-честите фъншуй грешки

Снимка: iStock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )