Семейство

Правила за щастие и хармония, според психолозите

Станете успешни и всички неприятни чувства ще изчезнат

28.10.2021г. / 12 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Това, което пречи на усещането ни за щастие са негативните мисли, психологическите бариери, постоянното сравняване с другите. Вижте какво мислят някои известни психиатри като Михаил Ефимович Литвак за това как да бъдем щастливи.

Щастието е само страничен ефект от правилно организирания живот

Според психиатъра Виктор Франкъл, щастието, радостта и успехът, са само странични ефекти от добре организирания живот. Ето защо ученият смята, че трябва да правим неща, които ни карат да преживеем и да достигнем до тези усещания и състояния.

4 типа личности, склонни да преяждат

Внимавайте как говорите с другите

Когато разговаряте с някого, не забравяйте, че той също има високо мнение за себе си, точно като вие за вас самите. Хората, които срещаме, познаваме, също имат свои собствени възгледи и свои собствени причини да имат такива възгледи. Всеки има своята битка, понякога тя остава скрита за другите, затова е важно да проявяваме разбиране.

Как може някой да ви помогне, ако сами не правите нищо?

Това се отнася за всичко. Искате например да отслабнете, но не спортувате и не следвате здравословен режим на хранене. Или искате да смените работата си, но не търсите нова или не надграждате уменията си. А може би искате да напишете книга, но... Човек винаги се определя от действията си. Никой няма да ви помогне, ако просто продължавате да си бездействате и да казвате на другите, че ще направите това или онова. От друга страна, започвайки активни действия, съдбата рано или късно ви изпраща помощ и чудесни възможности.

Неща, които тровят живота ви

Ако искате да докажете нещо на някого, това означава, че живеете за този човек

Търсите щастието? Тогава спрете да се опитвате да се доказвате на когото и да било. Всяко доказателство е опит да се промени нечие мнение за нещо свързано с вас. Имате ли нужда от това? Това правили ви щастливи? Само пред себе си човек трябва да се доказва.

Кое е първото, което виждате? То разкрива слабостите ви във връзката

Станете успешни и всички неприятни чувства ще изчезнат

Всеки изпитва завист към някого, но това обикновено се случва, защото човекът не е удовлетворен от себе си. Какво може да направите? Заемете се с вашия собствен успех, правете това, което обичате. Фокусирайте се върху себе си и след време дори няма да забележите, че въпросният човек ви дразни, защото вие ще имате свой собствен успех.

Свързани статии

Искате ли да видите най-големия си враг?

Погледнете в огледалото!Ние сме тези, които позволяваме на другите да ни оценяват заслужено, да ни манипулират. Ние сме тези, които не вярваме в себе си достатъчно, не обичаме тялото си, позволяваме на негативните мисли да нахлуват в живота ни. Ние сме нашия най-голям враг, който само се оплаква, а не забелязва малките неща, в които е щастието. Мрънкаме, оплакваме живота си, но нищо не предприемаме, за да бъдем по-щастливи.

Търсете правилния път вместо правия/лесния път

Правилният път може да не е винаги прав, но да е по-сигурен, да ви научи на някои неща и наистина да ви донесе удовлетворение.

По материали от brightside.me

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 2 години )